Wat zegt de keuze van regisseurs over het laatste seizoen Game Of Thrones?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wat zegt de keuze van regisseurs over het laatste seizoen Game Of Thrones?

Wat zegt de keuze van regisseurs over het laatste seizoen Game Of Thrones?

|
|

Laatste update:

Het laatste seizoen Game Of Thrones verschijnt pas in 2019, dus voorlopig moeten we het hebben van de voorpret. De fansite Winter Is Coming puzzelde bij elkaar wie de laatste zes afleveringen van de serie regisseren, en het belooft heel veel goeds!

Het achtste seizoen kent zes afleveringen, waarvan er drie onder leiding staan van David Nutter, en twee onder Miguel Sapochnik.

Shocking!

Nutter regisseerde de aflevering The Rains Of Castamere. In dit deel vindt één van de meest schokkende gebeurtenissen uit Game Of Thrones plaats: de beruchte ‘Red Wedding’! 

Naast deze gruwelijke slachtpartij regisseerde Nutter nog een aantal zéér prominente momenten in de verhaallijn van Game Of Thrones. Zoals het verraad van Jon Snow door zijn kameraden in de Night’s Watch en Cerseis ‘walk of shame’ door King’s Landing. 

Ten strijde!

De afleveringen die Miguel Sapochnik regisseert worden meestal gekenmerkt door grootschalige actiescènes. Sapochnik was verantwoordelijk voor de aflevering Hardhome, waarin Jon Snow en de Wildlings het opnemen tegen de Night King en zijn leger. Daarnaast had hij ook de leiding over de ‘Battle Of The Bastards’!

Veldslagen regisseren is trouwens niet het enige dat Sapochnik kan. Hij stond aan het roer van de aflevering The Winds Of Winter. Dit was het laatste deel van het zesde seizoen, waarin Cersei nietsontziend afrekende met haar rivalen. Onder fans geldt The Winds Of Winter als één van de beste afleveringen ooit.

Specialiteit

Hoewel we nog niets weten over de inhoud van het laatste seizoen Game Of Thrones, worden regisseurs vaak op een aflevering gezet omdat deze goed aansluit op hun specialiteit. Het lijkt er dus op dat we twee enorme veldslagen voor de kiezen krijgen, en drie kneiterspannende delen met (hopelijk) een paar shockers!

Nutter neemt de eerste, tweede en vierde aflevering van het achtste seizoen Game Of Thrones onder handen. Sapochnik is verantwoordelijk voor het tweede en vijfde deel. De allerlaatste aflevering is voor de showrunners David Benioff en Daniel Weiss.

Zoals gezegd duurt het nog lang voor we weten of we gelijk krijgen. Het achtste seizoen Game Of Thrones verschijnt pas in 2019. Nog even twee winters doorstaan!

Lees verder