Wat kunnen we verwachten van Dune: Part Two?

Sciencefictionfilm Dune was een megasucces en fans zijn dolgelukkig, want de sequel komt dit jaar nog naar het witte doek. De trailer is gelanceerd en we kunnen nu eindelijk écht zien wat er gaat gebeuren. Veronica Superguide redacteur Merel van Baal vertelt wat je kan verwachten van Dune: Part Two.

Timothée Chalamet in Dune: Part Two
© Warner Bros. Pictures International Holland

Dune was een commercieel megasucces. De sciencefictionfilm harkte maar liefst 360 miljoen euro binnen. En dat is bijzonder. De boeken zijn namelijk in de jaren 80 ook zijn verfilmd en dat werd een complete flop. Ik was dan ook sceptisch, maar deze nieuwe verfilming was prachtig. Geheel terecht won de film maar liefst zes Oscars! Niet heel gek dat er dus een tweede film komt.

Het verhaal van Dune

Voor de mensen die niet alles vanaf het begin af aan hebben gevolgd, bij deze een korte uitleg waar Dune over gaat. Dune speelt zich af in de verre toekomst waarin een keizer en een aantal adellijke huizen het heelal overheersen. De jonge ruimte-aristocraat Paul Atreidis (Timothée Chalamet) verhuist met de hele familie naar zandplaneet Arrakis. Zijn vader krijgt de taak om de handel in ‘spice’ goed te laten verlopen, maar kort na aankomst wordt het hele huis Artreides uit de weg geruimd door de sadistische Harkonnens. Samen met zijn moeder slaat Paul op de vlucht en worden de twee opgevangen door woestijnnomaden genaamd Fremen.

Still uit Dune: Part Two
© Warner Bros. Pictures International Holland

Waar gaat Dune: Part Two over?

Even terug naar waar we ook alweer zijn gebleven. Dune eindigde met Paul Atreides (Timothée Chalamet) en zijn moeder Jessica (Rebecca Ferguson) op de vlucht voor de Harkonnens, die net de planeet Arrakis hebben ingenomen. Ze zijn net aangekomen bij de woestijnnomaden genaamd de Fremen. En dat brengt ons bij Dune: Part Two. Paul reist verder met de Fremen en zijn grote liefde Chani (Zendaya). Ondertussen zint hij op wraak op de Harkonnens, die voor de ondergang van zijn familie hebben gezorgd. Paul moet kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige kan zien. 

Wat gebeurt er in de trailer van Dune: Part Two

De trailer van Dune: Part Two is net gedropt en wauw, wat ziet het er weer gaaf uit. Er zijn prachtige beelden van de zandduinen van Arrakis te zien. Ook beloven de eerste beelden van Dune: Part Two genoeg actie. Zo rijdt Timothée op een gigantische zandworm (ja echt) en is Austin Butler al zijn mooie haar kwijt. Zijn haar kwijt? Ja, als prins Feyd-Rautha Harkonnen is hij net zo haarloos als oom Vladimir (Stellan Skarsgard) en broer Glossu Rabban (Dave Bautista). Zijn Elvis-bakkebaarden zijn compleet verdwenen in deze trailer. Na zijn rol in de biopic bleef hij nog maanden lang praten als Elvis, of hij eindelijk dat accent kwijt is, zullen we in november zien.

De tekst gaat verder onder de trailer van Dune: Part Two

De cast van Dune: Part Two

De epische sciencefictionfilm heeft een gigacast bij elkaar gekregen. Niet alleen Austin Butler heeft een rol te pakken, maar ik ben ook razend enthousiast over Florence Pugh, die de rol van Prinses Irulan op zich zal nemen. Haar vader, de keizer, wordt gespeeld door de iconische Christopher Walken. Hier ga ik toch wel klaar voor zitten. Een andere nieuwkomer is Léa Seydoux, zij neemt de rol van Lady Margot op zich. Er keren ook genoeg oude castleden terug. Zo blijft het heerlijk om Oscar-genomineerde Timothée Chalamet in de hoofdrol te zien naast Zendaya. Ook zien we oude bekenden terug als Javier Bardem (Stilgar), Rebecca Ferguson (vrouwe Jessica) , Charlotte Rampling (Eerwaarde Moeder Mohiam), Stellan Skarsgård (Vladimir Harkonnen) en Josh Brolin (Gurney Halleck).

Dune: Part Two draait vanaf 2 november 2023 in de bioscoop