Martien Meiland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martien Meiland

Wat is het vermogen van de familie Meiland? ‘Miljoentje of vier’

|
|

Laatste update:

De familie Meiland gaat alwéér verhuizen. Waar doen ze het van? Hoeveel verdienen ze eigenlijk aan Chateau Meiland en wat levert zo’n biografie op?

50.000 euro per Chateau Meiland-aflevering?

RTL Boulevard strikte Paul van Riessen, de hoofdredacteur van Quote, om zich te buigen over het vermogen van de familie Meiland. Wat hebben de Chateau Meiland-sterren op hun rekening staan? Paul maakt een rekensommetje, waarbij hij alle verdiensten op een rijtje zet. Uiteraard is het enorm succesvolle Chateau Meiland de grootste inkomstenbron voor de Meilandjes. “Er is wel eens een bedrag genoemd van 50.000 euro per aflevering. Dan heb je het voor de hele familie over zes of zeven ton per jaar.” Ook aan zijn biografie heeft Martien lekker verdiend. Volgens Paul gaat het om 1,5 miljoen euro winst. We zijn benieuwd of dat boek van Erica net zo hard uit de schappen vliegt!

'Een miljoentje of drie of vier'

Toch zit het de familie financieel gezien niet altijd mee... “Het belangrijkste blok aan hun been is natuurlijk hun chateau in Frankrijk. Daar lopen ze eigenlijk al heel erg lang mee te leuren. Ze hebben de vraagprijs al een keer verlaagd van 1,3 miljoen naar iets minder dan een miljoen. Ze komen er nog steeds niet van af”, zo vertelt Paul. Medelijden hoeven we volgens hem echter niet te hebben! “Als je hun vermogen zou moeten schatten: een miljoentje of drie of vier”, zo meent Paul. “Overal waar ze geld zien liggen, zullen ze bukken om het op te rapen."

Je ziet RTL Boulevard elke dag rond 18:35 uur op RTL4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder