Wat is er gebeurd met Margreet Blanken (Zuster Reini)?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wat is er gebeurd met Margreet Blanken (Zuster Reini)?

Wat is er gebeurd met Margreet Blanken (Zuster Reini)?

|
|

Laatste update:

Romances, intriges en vooral veel drama. 100 afleveringen lang speelde Margreet Blanken de rol van zuster Reini in de dramaserie Medisch Centrum West. Na het einde van het succesvolle programma in 1994 hebben we weinig meer van Margreet gehoord. Wat is er eigenlijk gebeurd met de actrice?

Er keken gemiddeld zo’n 3,0 tot 4,5 miljoen mensen, tot op heden de hoogste kijkcijfers ooit gehaald door een Nederlandse dramaserie. Na Medisch Centrum West heef Margreet zeker nog een aantal dingen gedaan, al is dat qua populariteit nooit meer in de buurt gekomen van MCW.

Wachten op het telefoontje

Niemand minder dan John de Mol had goede hoop voor Margreet's carrière in MCW. “Het vreemde was dat John de Mol tijdens het afscheidsfeestje tegen mij zei: jij krijgt als eerste weer werk aangeboden. Dat is dus niet gebeurd.”, verklaarde Margreet eind 2019 in een interview met het AD. In de jaren daarna pakte de actrice eenmaal een rol mee in de hitserie Baantjer, als het personage Marie Janssen.

Comeback

Het duurde 10 jaar voordat Margreet weer een rol aangeboden kreeg. Ze zat in de politieserie Spoorloos verdwenen, die gebaseerd is op waargebeurde verhalen. Margreet speelde in alle 3 de seizoenen. Haar personage Heleen Mateur was een van de rechercheurs in de serie.

Dokter Tinus

Weer 10 jaar na haar laatste rol werd Margreet in de serie Dokter Tinus, over plattelandsdokter Martinus, gecast. Ze speelde Martha Elsenbosch, de tante van het hoofdpersonage. Als het aan haarzelf lag, ging ze nog jaren door met haar rol in de serie. In een interview met Televizier noemt de actrice het personages heel bijzonder. Helaas eindigde de serie toch in 2017.

Theater

Margreet heeft sinds Medisch Centrum West misschien weinig rollen gekregen; de actrice heeft niet stilgezeten. “Ik speelde driehonderd keer mijn eigen solovoorstelling met dagboekteksten van Etty Hillesum in theaters in het hele land. Gaf cursussen en workshops.”, zei ze in gesprek met het AD.

Nostalgie

Krijg jij ook zo'n nostalgies gevoel van Medisch Centrum West? Kijk de intro van de iconische titelsong hier. 

Lees verder