Thom Hoffman hoopt dat de populaire Dokter Tinus ooit nog een vervolg krijgt

Veronica Superguide logo
Thom Hoffman hoopt dat de populaire Dokter Tinus ooit nog een vervolg krijgt

Dokter Tinus blijft hopen op een 'happy end'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Comedydrama Dokter Tinus was lange tijd dé parel op de kroon van SBS6, totdat de zender de stekker er onverwachts uittrok. Hoofdrolspeler Thom Hoffman is er nog steeds verbolgen over en hoopt dat ‘zijn’ serie alsnog de afsluiter krijgt die hij verdient.

In Volgspot, op Radio 5, praatten Hijlco Span en Thom Hoffman over een nieuw fotografieproject waar de acteur aan werkt. Natuurlijk kwam het gesprek al snel op de SBS6-serie Dokter Tinus. Span merkte op dat Hoffman erg treurig was dat de populaire serie stopte. Hoffman zei dit nu nog steeds zo te voelen.

‘Dood- en doodzonde van die zender. Ik vind het niet slim hoe ze zo’n succesprogramma bij het vuilnis hebben gezet. We waren een sfeerbepalend onderdeel; we trokken andere programma’s omhoog én we hebben SBS in een donkere periode gered met meer dan 1,2 miljoen kijkers.’

Hoffman mist ‘het ontzettende plezier van werken met Tygo (Gernandt, red.), Jennifer (Hoffman), de gekke scripts en natuurlijk de respons van het publiek. Natuurlijk is het jammer dat dit nét een jaar te vroeg de nek werd omgedraaid. Daar kan ik af en toe nog steeds een beetje boos om worden.’

Volgens Hoffman moet Dokter Tinus dus nog terugkeren voor een laatste seizoen. Een speelfilm zit er volgens de acteur niet in omdat veel partijen verschillende rechten hebben op de originele Britse serie Doc Martin. Als een laatste seizoen niet lukt, dan hoopt Hoffman dat de serie in elk geval ooit nog afgesloten wordt. Natuurlijk moet Tinus uiteindelijk de liefde van zijn leven vinden.

Exit Dokter Tinus

SBS6 maakte vorig jaar bekend dat ze stopten met de populaire serie, één van hun weinige hits op dat moment. Volgens de zender was de serie te duur en liepen het kijkaandeel snel terug. Fans namen afscheid van de dokter die niet tegen bloed kan met een aardige cliffhanger.

Of Dokter Tinus ooit nog een mooie afsluiter krijgt is onduidelijk, maar zolang er over de serie gepraat wordt is er hoop!

Lees verder