Britt Dekker en Ymke Wieringa

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Britt Dekker en Ymke Wieringa

Wat is er met Ymke Wieringa van Britt en Ymke gebeurd?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Britt Dekker schittert tegenwoordig in grote studioshows en vormt een tv-duo met Martien Meiland, maar jaren geleden werkte ze vooral samen met Ymke Wieringa. De dames zetten toentertijd samen hun eerste hysterische stappen in Hilversum, maar Ymke is al een tijdje niet meer op tv geweest. Wat doet ze nu?

Nou, iets héél anders, teasen we alvast. Daarover later meer. Eerst effe lekker nostalgisch terugblikken op het duo Britt & Ymke. Want wát een eigenaardig en bijzonder duo was het toch eigenlijk. Zo'n tweetal hebben we nu niet meer. Of dat een goed of slecht iets is... laten we aan jou over!

Wat is er met Ymke Wieringa van Britt en Ymke gebeurd?

Slangenbeet en duo met Britt

Het begon voor beide dames in ieder geval bij datingshow Take Me Out. Daar lieten ze allebei een onuitwisbare indruk achter. Het was dan ook niet gek dat RTL ze strikte voor het reality-vrouwen-verzamelprogramma Echte Meisjes in de Jungle. Ymke verliet dat cultprogramma vroegtijdig na een aanval van een - houd je vast - anaconda. Dit bizarre en best wel heftige tafereel zat toen ook in de uitzending...

De chemie tussen haar en Britt zat er ook hier al in. De twee waren perfecte tegenpolen: Britt was de schaamteloze flapuit en Ymke werd heel erg neergezet als een betweterige 'nerd', zeggen we even heel oneerbiedig. Gouden tv-tijden braken aan. Van 2011 en tot en met 2014 maakten Britt en Ymke verschillende RTL 5-programma's. Interviewen, reizen, complotten doorgronden: ze gingen niets uit de weg en talkshows smulden van het opmerkelijke en schaamteloze duo.

Ymke anno 2021

De Ymke van nu (31 jaar oud) doet héle andere dingen. Ze heeft tv voorgoed achter zich gelaten en voelt zich ook geen BN'er meer, vertelde ze ons toen we haar benaderden voor een interview (ze wilde helaas niet meewerken). Haar 'nieuwe' werk, dat ze inmiddels ook al weer jaren doet? Graphic recorder! Ymke maakt live tekeningen van vergaderingen en maakt ook grafisch zeer indrukwekkende infographics, om maar even iets te noemen.

Ymke over de tv-tijd

"Het hele succes is mij ook een beetje overkomen", gaf Ymke in 2019 aan in gesprek met VROUW, voor zover bekend haar laatste media-optreden. "Ik genoot er intens van, maar heb er altijd rekening mee gehouden dat het van korte duur was. Het is ongelooflijk moeilijk om de roem die je hebt opgebouwd, in stand te houden." Op een gegeven moment kwamen er simpelweg geen programma's meer op haar pad en moest ze haar interesses verleggen. Dat vond ze prima. "Als je zelf geen moeite meer doet om in het wereldje te blijven, verdwijn je heel snel uit beeld."

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder