Wat is er met Monique van der Werff, Taffie uit Zoop, gebeurd?

Ze was stoer, dapper en bovendien heel kleurrijk: Taffie heeft hoe dan ook een onuitwisbare indruk achtergelaten bij Zoop-kijkers. Hoe is het nu met Monique van der Werff, de actrice die de punker speelde?

Zoop
© ANP

Toen de legendarische serie Zoop op haar pad kwam, was Monique piepjong. Ze was 22 jaar toen ze in de soap verscheen, al was het niet eens haar eerste soap! De actrice scoorde eerder een rol in soapserie Onderweg naar Morgen, waarna ze werd gevraagd voor de film Loverboy. Maar Zoop betekende haar echte doorbraak. 

Succes

Van tevoren had ze nooit verwacht dat het zó'n groot succes zou worden. "Wij dachten dat er misschien zo’n dertigduizend mensen een keer naar zouden kijken, maar dat waren er uiteindelijk behoorlijk meer: een half miljoen", zei ze in 2017 tegen LINDA. Daarna volgden nog drie ZOOP-films: Monique was destijds een grote ster.  

Zingen

Daarna werd het acteer-cv van Monique akelig stil. Alleen de film Honeyz volgde en haar laatste klus dateert uit 2010 toen ze in de korte film De Blauwe Bus speelde. Ze gooide het namelijk over een andere boeg: Monique wilde zingen. Ze deed mee aan talentenjacht So You Wanna Be a Popstar, waar ze er na drie keer uit lag. Het theater bleek een betere fit: ze richtte in 2010 haar eigen theatergezelschap White Rabbit op, waarvoor ze ook voorstellingen schreef en produceerde. 

Spiritueel

Nu, dertien jaar later, blijft Monique uit de schijnwerpers. De voormalig actrice is het spirituele pad op gegaan. Zo organiseert vrouwencirkels en geboorterituelen, en biedt sjamanistische zwangerschapsbegeleiding aan. Toch heeft ze het spelen nog niet helemaal helemaal vaarwel gezegd. Ze doet nog steeds aan dans, theater en poëzie. Ook heeft ze een zoon met acteur Erik van der Horst.

ZOOP-comeback

Mogelijk komt er binnenkort een einde aan Monique's acteerstop. De originele maker van ZOOP werkt namelijk aan een comebackfilm mét de oude cast!

Zo ziet Monique er nu uit: