Mary-Kate en Ashley Olsen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mary-Kate en Ashley Olsen

Wat is er met de Olsen Twins gebeurd?

|
|

Laatste update:

Mary-Kate en Ashley Olsen, beter bekend als de Olsen Twins, kwamen voor het eerst op TV toen ze nog maar zes maanden (!) waren. Dat is inmiddels alweer 34 jaar geleden. Wat deden de wereldberoemde kindsterren daarna?

Even terug in de tijd: waar kennen we de Olsens ook alweer van? In de jaren ’90 kon je niet om ze heen: Vanaf 1987 speelden de twins samen de rol van de aandoenlijke Michelle in Full House en werden ze wereldberoemd. Maar bij televisierollen bleef het niet, al op vijf jarige leeftijd speelden Mary-Kate en Ashley de hoofdrol in de avonturenfilm To Grandmother’s House We Go. Hier zijn de twee voor het eerst samen op het scherm te zien.

Einde van Hollywood-carrière

Van 1994-1997 maakten de tweeling talloze The Adventures of Mary-Kate & Ashley-video’s. Maar na grote films al When in Rome, Winning Rome en It Takes Two verdwenen Mary-Kate en Ashley als duo (ze maakte nog een aantal films apart van elkaar) op het witte doek.

Buisiness woman  

In 2004 ging hun film New York Minute in première. De meiden waren op dat moment net achttien geworden, maar hadden al een hele carrière achter de schermen opgebouwd. Als mede-eigenaren van Dualstar Entertainment Group hielden zij de controle over alle producten waar hun naam op stond. Er waren barbiepoppen, kleding en natuurlijk al hun films te koop.

Fashion baby

In 2012 stopten de Olsens officieel met acteren. Na jaren voor de camera hebben gestaan willen de meiden zich focussen op hun eigen fashionlabel ‘The Row’. Hoewel de modelijn ‘Mary-Kate and Ashley: Real fashion for real girls’ meer voor kinderen was, sloegen de collecties ‘Elizabeth & James’, ‘Olsenboye’ en ‘StyleMint’ ook bij de teens aan.

Oude liefde

In mei 2012 begon Mary-Kate een relatie met de zeventien jaar oudere Olivier Sarkozy, halfbroer van de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy. Na een verloving in 2014 en een trouwerij in 2015, kwam eerder dit jaar naar buiten dat de twee toch gaan scheiden.

Met Ashleys liefdesleven gaat het gelukkig wat beter. Zij is al een tijdje aan het daten met kunstenaar Louis Eisner.

Geen social media

Hoe het er in hun dagelijks leven aan toe gaat weten we helaas niet. Het tweetal leeft een rustig privé leventje zonder social media. Maar wie kan het ze na al die jaren midden in de spotlight staan nog kwalijk nemen?

Het tweetal lijkt echt helemaal klaar te zijn met Hollywood en wilde ook niet meedoen aan Netflix Original Fuller House. Zusje Elizabeth Olsen zien we daarentegen wel vaak terug in films! Begreep jij iets van de WandaVision trailer?

Lees verder