Walter de Donder

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Walter de Donder
Brandende Vraag

Wat is er met 'de Burgemeester' uit Samson en Gert gebeurd?

|
|

Laatste update:

Moh seg eh, Gertje! Het is hoog tijd voor een heerlijk nostaligsche deep dive in de wondere wereld van cult-jeugdserie Samson & Gert. Wat deden de acteurs nog meer en hoe gaat het nu met ze? Met deze keer: Walter de Donder (61), aka Meneer de Burgemeester.

'Ik moest kloppen want de bel doet het niet!' Op die manier kwamen álle Samson & Gert-personages het huis van onze jeugd binnen. Zo ook Modest de Burgemeester, die je misschien niet aan zijn voornaam herkent. Maar het werk van Walter, zoals de iconische Kabouter Plop en dus ook de Burgemeester, dat brengt vast wel jeugdflashbacks terug. Hoe gaat het eigenlijk met de Kabouter Plop-acteur?

Ook proficiat!

We weten dus dondersgoed wie Walter is geweest, maar de rol van burgemeester is niet alleen acteerwerk voor de jeugdheld. Nee nee, want hij heeft het burgemeesterschap ook nog in zijn real life-rooster weten te ploppen, uh, proppen. Walter de Donder is namelijk sinds 2011 burgemeester van Affligem.

Ploplitiek

En Walter in de politiek is als een burgemeester met een speech; dat past bij elkaar. De beste man zat in 2019 nog vrolijk mee te racen in een voorzittersverkiezing, waarbij hij ging voor de plek van voorzitter van de Vlaamse partij CD&V. Hij werd uiteindelijk derde. Z’n kaboutermuts zat misschien wel iets te strak, want hij maakte een paar controversiële opmerkingen over migratie, zo meldde onder anderen Nieuwsblad.be. Tja, plop elke politicus past een muts.

Gnome-coming

Walter is en blijft een acteur, en ook in zijn werk is hij divers. In de satirische serie Brussel Nieuwstraat speelde hij een homoseksuele agent. Hij begon zijn acteercarrière alleen niet met een rol op de televisie, maar met zijn eigen poppenshow genaamd Bibberlip. De burgemeester/kabouter-acteur is een bekend gezicht bij Studio 100, en daarom verschijnt hij nog wel eens in een reünietje hier en daar, zoals 25 jaar Studio 100 in concert vorig jaar. De acteur is gelukkig druk met andere (politieke) zaken, net als de Octaaf-acteur, die ook een ware duizendpoot is.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder