Ben Saunders

Veronica Superguide logo
Ben Saunders

Wat is er met Ben Saunders van The Voice gebeurd?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

We kunnen ons Ben Saunders allemaal nog wel herinneren. De zanger won de allereerste editie van The Voice of Holland, maar... verdween een beetje van de radar. Hoe is het nu met 'm?

Eerder doken we al in de huidige levens van oud-Voice-winnaars en toen bleek dat Ben zijn leven drastisch omgooide. De zangcarrière ging even op een laag pitje en hij stortte zich vol op tatoeëren. Ben gaf in een eerder interview met het AD toe dat hij die muzikale ambities nog niet in de prullenbak wil gooien.

Comeback Ben Saunders

"Ik snap dat mensen denken dat ik ben gestopt, want ik zocht de aandacht een tijd niet meer op", legde Ben uit. "Nu staan er weer wat nieuwe dingen op stapel, zoals nieuwe muziek maken en een cover van een liedje uit de jaren 90." Toch geeft de zanger toe dat hij 'geen concreet plan' heeft. "Maar denk niet dat ik geen ambitie meer heb. Ik zou graag weer vaker optreden. Zingen verleer je niet."

Familie

Ben ging al die jaren geleden viral met zijn Blind Audition in een tijd dat de term viral er nog niet eens was. Later kwam zijn carrière niet echt van de grond en zagen we hem en zijn broers terug in criminele nieuwsberichten over mishandelingen. "Ik werd zo’n beetje dagelijks gebeld door de bladen. Ik heb mijn telefoon weggedaan, maandenlang kon niemand me bereiken", zegt Ben over die periode uit zijn leven. "Ik heb er veel van geleerd. De thuisbasis moet goed zijn, dat zorgt voor rust. Dat geeft mijn vrouw mij."

Gezinsleven

Ben bouwde in de tussentijd een gezinnetje op. Hij houdt zijn Insta-volgers regelmatig op de hoogte van zijn family life met vrouw en drie kids. 

Ben anno 2021

Het interview hierboven, uit het AD, dateert van begin 2020. Daarna barstte de hele corona-hel los, dus die comeback liet begrijpelijk op zich wachten. Anno nu is er meer nieuws te melden. Zo gaf Ben afgelopen zondag nog een exclusief voorproefje van zijn nieuwe single in RTL Boulevard. Het nieuwe nummer is een ode aan zijn vrouw en komt op 19 februari uit!

Lees verder