Yasmine Bleeth in Baywatch

Veronica Superguide logo
Yasmine Bleeth in Baywatch

Wat is er gebeurd met Yasmine Bleeth van Baywatch?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Yasmine Bleeth werd wereldberoemd dankzij haar rol als Caroline in de hitserie Baywatch. Maar hoe gaat het dertig jaar later met deze beach babe?

Yasmine Bleeth begon haar acteercarrière als figurante in televisieprogramma’s en reclamespotjes. Halverwege de jaren 80 brak zij nationaal door met haar rol in Ryan’s Crest. Na vier jaar de rol van Ryan Fenelli te hebben gespeeld, kwam er in 1989 een einde aan deze soapserie. Maar het beste moest nog komen…

Bevallige brunette

Yasmine Bleeth maakte haar Baywatch-debuut in het vierde seizoen van de populaire televisieserie. Daarin speelde zij de rol van Caroline Holden, het jongere zusje van Stephanie (gespeeld door Alexandra Paul). Bleeth zou slechts één seizoen te zien zijn in Baywatch, maar zij maakte genoeg indruk op de producers om haar een grotere rol te geven. Het duurde dan ook niet lang voordat deze bevallige brunette zich ook hulde in het felrode badpak van de dappere strandwachten.

Einde acteercarrière

In 2001 kwam er elf seizoenen echter een einde aan Baywatch. In die periode was Bleeth ook te zien in de televisieseries Nash Bridges en Titans. Maar na haar laatste optreden als Caroline Holden in de televisiefilm Baywatch: Hawaiian Wedding kwam er een abrupt einde aan haar acteercarrière. En dat had niets te maken met het gebrek aan goede rollen…

Cocaïneverslaving

Bleeth raakte eind vorige eeuw verslaafd aan cocaïne. Dit leidde tot veel spanningen op de set, waardoor zij steeds minder gevraagd werd voor acteerklussen. In 2000 liet Bleeth zich vrijwillig opnemen in een afkickkliniek. Dat had niet direct effect: in de daaropvolgende jaren werd de voormalige Baywatch-ster verschillende keren gearresteerd voor drugsbezit. Gelukkig is Bleeth inmiddels al weer jaren clean. Maar of de fans haar nog zullen herkennen?

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Huwelijk

Inmiddels is Yasmin Bleeth alweer bijna twintig jaar getrouwd met Paul Cerrito. Zij leerde haar echtgenoot kennen in de afkickkliniek. In 2017 leek het er even op dat zij een comeback zou maken in Beautiful Evil. Maar van die horrorfilm is sindsdien helaas niets meer vernomen. Tegenwoordig houdt Bleeth zich vooral bezig met liefdadigheidswerk. Het ziet er dus naar uit dat Bleeth Hollywood voorgoed de rug heeft toegekeerd.

Lees ook hoe het inmiddels gaat met Baywatch-babes Carmen Electra en Erika Eleniak. En natuurlijk kunnen we je ook alles vertellen over Baywatch-adonis David Hasselhoff.

Lees verder