Rob van Hulst

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rob van Hulst
BN'ers

Wat is er gebeurd met Rob van Hulst?

|
|

Laatste update:

Als internist Eric Koning was Rob van Hulst de grote ster van hitserie Medisch Centrum West. Nu staat hij nog af en toe in de schijnwerpers, maar niet als acteur. 

De slechterik

Rob was van 1988 tot 1994 te zien in de ziekenhuisserie, waar gemiddeld 3 tot 4,5 miljoen mensen voor aan de buis gekluisterd zaten. Nog steeds zijn dit de hoogste kijkcijfers ooit voor een Nederlandse dramaserie. Rob begon als dé slechterik van Medisch Centrum West. Maar na het vertrek van Marc Klein Essink stond ook hij helemaal in de schijnwerpers. "Dat was gunstig voor mij", geeft hij nu toe in het AD. "Ik kreeg meer aandacht. Daarvoor was ik alleen maar de eikel uit MCW."

Niet de beste acteurs

"We waren niet de beste acteurs", geeft Rob toe. "Maar doordat het verhaal klopte en de personages geloofwaardig waren, konden we niks fout doen en ging het publiek met ons mee." Na exact honderd afleveringen trokken de makers de stekker uit Medisch Centrum West, op het hoogtepunt. Later is hij Wie van de drie gaan presenteren. Dat betaalde goed, onthult hij. "Maar ik heb me nog nooit zo ongelukkig gevoeld. Het is een vak dat ik niet beheerste."  

De Wallen

Geen wonder dat Rob al gauw zo goed als uit de acteerwereld stapte. Hij geeft nu al 42 jaar lang rondleidingen over de Amsterdamse Wallen, om mensen een kijkje achter de schermen te geven. Rob heeft ook nog programma's over de Wallen en prostitutie in het algemeen gemaakt. 

Herinneringen

Herinneringen aan Medisch Centrum West heeft hij genoeg, al is het maar omdat hij zijn collega's van de hitserie nog weleens ziet. "Op een verjaardag. Ik keek rond en dacht: jongens, wat worden we oud. De tijd vliegt."

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Russian Doll, They Call Me Magic en The John Wayne Gacy Tapes. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder