Eva Jinek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek

Wat doen Op1 en Jinek als er een avondklok komt?

|
|

Laatste update:

Morgenmiddag geven Mark Rutte en Hugo de Jonge weer een corona-persconferentie waarin ze misschien wel een avondklok gaan aankondigen. Mocht het inderdaad zover komen: wat betekent dit voor Op1 en Jinek, die, nou ja, toch vrij afhankelijk zijn van gasten die in de avond naar de studio komen?

Best wel veel Jinek-kijkers vinden dat Eva gedurende de huidige lockdown, nog zonder avondklok, al te veel mensen uitnodigt. En dat lieten ze blijken ook! Als die keiharde maatregel er bovenop komt, zal de kritiek waarschijnlijk alleen maar toenemen. Is Eva's redactie van plan dingen te veranderen?

Wat gaat Jinek doen?

Jinek is zeker bereid om de show aan te passen aan de hand van de maatregelen. "Als morgen blijkt dat er extra maatregelen nodig zijn, zullen we die toepassen", vertelt RTL's zenderbaas Peter van der Vorst, die niet ingaat op wát er dan eventueel gaat veranderen als er een avondklok komt. Ondertussen volgt de redactie gewoon de RIVM-maatregelen op én het zogenoemde Covid-19 Protocol Audiovisuele Sector. Van der Vorst: "Talkshows blijven een belangrijke bron voor informatie en amusement voor onze kijkers."

Superguide Podcast: Bankplakkersmeer

Reactie Op1

Bert Huisjes, algemeen directeur van WNL en hoofdredacteur van Op1, verwacht dat ook zijn talkshow gewoon door mag gaan, ondanks die eventuele avondklok. Misschien wel met minder gasten en nog strengere naleving van coronaregels. Ook benadrukt hij dat shows als Op1 in deze tijd onmisbaar zijn. Niet alleen vanwege de maatschappelijke taak - duiding geven bij ontwikkelingen en discussies rondom het coronavirus - maar ook om voor afleiding te zorgen in moeilijke tijden. "Het wordt waarschijnlijk allemaal wat soberder, maar die 'lichte' onderwerpen gaan we in ieder geval niet mijden als er een avondklok komt."

En de gasten dan?

Huisjes denkt niet dat het in het geval van een avondklok moeilijker wordt om mensen aan tafel te krijgen. De gasten die dan zijn uitgenodigd, kunnen dan gewoon op pad richting de studio met een soort ontheffing op zak, zo stelt hij zich voor.

Wat doen Op1 en Jinek als er een avondklok komt?
Welmoed Sijtsma en Jort Kelder in Op1

De persconferentie van Rutte en De Jonge is morgenmiddag vanaf 13:00 uur te volgen.

Lees verder