Rob Kardashian en zijn ex-vriendin Blac Chyna

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rob Kardashian en zijn ex-vriendin Blac Chyna
RealityKardashians

Waarom zit Rob Kardashian niet in The Kardashians?

|
|

Laatste update:

Robert Kardashian en Kris Jenner kregen na hun drie dochters ook nog een zoon, Rob Kardashian. Maar van hem hoor je eigenlijk helemaal niets. Met reden, zo blijkt!

Tekst: Claudia Witteveen

Toen Keeping Up With the Kardashians een ding werd, zat broer Rob er nog gewoon in. Sterker nog: hij kreeg in 2016 zelfs zijn eigen spin-off serie met zijn vriendin Blac Chyna en hun dochtertje Dream. De laatste vijf jaar zagen we Rob minder en minder in de spotlights en daar zijn… nogal wat redenen voor. Om maar te beginnen met Chyna, met wie hij te midden van het eerste seizoen van hun eigen serie brak. De twee gingen niet bepaald als vrienden uit elkaar

Chyna klaagde de hele Kardashian-clan aan voor honderd miljoen dollar wegens smaad (ze verloor dit jaar). Met Rob is ze nog steeds in rechtszaken verwikkeld, onder andere over alimentatie. Dat hun breuk breed werd uitgemeten in de pers (misschien niet zo gek als je relatie zich op televisie heeft afgespeeld), zou Rob zwaar zijn gevallen. Daar leed hij overigens al langer onder.

Rob buiten de schijnwerpers

Eigenlijk was Rob al vanaf het begin van zijn families reality-roem een buitenbeentje. Hij is de enige jongen, zijn naam begint niet met een K, en hij is iets minder knap dan zijn zussen. Of in elk geval minder bereid om daar op de operatietafel iets aan te laten doen. Hij kwam aan, viel af, worstelde openlijk met zijn diabetes en kreeg het psychisch zwaar te verduren, onder andere door het tragische verlies van een aantal goede vrienden.

Het trok allemaal nogal een wissel op Rob, helemaal aangezien hij ook nog steevast gevolgd werd door camera’s. Dus besloot hij zich terug te trekken uit het publieke oog. Voor zijn eigen gezondheid, maar óók voor zijn dochter Dream, voor wie hij kennelijk tóch een andere toekomst wilde. Niet dat hij helemaal Kardashian af is, helemaal niet zelfs. Rob schijnt juist een uitstekende band met zijn zussen te hebben, beter dan toen die zich nog voor de camera’s afspeelde. Het ondernemende bloed heeft ook hem niet overgeslagen. Zo heeft hij een eigen sokkenlijn, een kledinglabel én runt hij samen met zijn moeder een goedlopend ‘hot sauce’-bedrijf.

Seizoen 2 van The Kardashians is vanaf 22 september te zien op Disney+.

Dit verhaal verscheen eerder in Veronica Superguide. Nooit meer iets missen? Sluit dan snel een voordelig abonnement af.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder