Waarom Hugh Jackman nee zei tegen de rol van James Bond

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Waarom Hugh Jackman nee zei tegen de rol van James Bond

Waarom Hugh Jackman nee zei tegen de rol van James Bond

|
|

Laatste update:

Hugh Jackman ken je o.a. als de woeste superheld Wolverine, maar hij was óók in de race om James Bond te spelen! In een interview met Variety vertelt de acteur waarom hij van de rol afzag.

Jackmans impresario vroeg ‘m of hij geïnteresseerd zou zijn in de rol van James Bond. Zijn voorganger Pierce Brosnan werd aan de kant geschoven, nadat Die Another Day lauwtjes werd ontvangen (hoewel de film wel commercieel succesvol was).

Niks te willen

Jackman twijfelde of hij auditie moest doen. De acteur vond de laatste paar Bond-films met Brosnan zó ongeloofwaardig en raar, dat hij niet bepaald stond te springen. Jackman wilde graag wat meer ‘down to earth’-spionageactie. Toen zijn agent duidelijk maakte dat hij niet mocht meebeslissen over de stijl van de nieuwe Bond-films, wilde Hugh Jackman dat risico niet lopen.

De rol van de Britse geheim agent ging uiteindelijk naar Daniel Craig. Tot Jackmans verrassing werden de Bond-films juist op dat moment een stuk realistischer en grimmiger!

Veelzijdigheid

Gelukkig voor Jackman speelde er nog iets mee in zijn afweging om geen auditie te doen. De X-Men-films namen al veel tijd in beslag. Jackman was bang dat hij met James Bond- megaproducties helemáál geen vrij meer zou hebben.

Jackman speelde liever in uiteenlopende films dan in slechts twee franchises. Achteraf gezien behoorlijk verstandig: hierdoor liet Jackman zien meer rollen te kunnen spelen dan een grommende, woeste X-Man. Toch zijn we best nieuwsgierig naar hoe de Australiër James Bond had ingevuld!

Hugh Jackman is binnenkort te zien in de musicalfilm The Greatest Showman. Naast Jackman zien we in The Greatest Showman Zac Efron, Michelle Williams en Zendaya. De muziek is geschreven door Benj Pasek en Justin Paul (La La Land). De film, gebaseerd op het leven van circuseigenaar P.T. Barnum, draait vanaf 4 januari in de bioscoop.

Lees verder