Horrify: ‘Het echte goede werk zit er bij andere streamingdiensten niet tussen. Bij ons wel’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Horrify: ‘Het echte goede werk zit er bij andere streamingdiensten niet tussen. Bij ons wel’

Horrify: ‘Het echte goede werk zit er bij andere streamingdiensten niet tussen. Bij ons wel’

|
|

Laatste update:

Sinds drie weken is het streamingdienst-spelersveld een stukje groter met Horrify: een On Demand-service gericht op horrorfans uit de Benelux. ‘Dat klinkt interessant!’, dachten we. En dus reisden we af naar het kille Hilversum om de mensen van Horrify te vragen wat hun service nou zo speciaal maakt.

Om maar met de deur in huis te vallen: andere streamingdiensten hebben ook een horroraanbod. Waarom dan toch Horrify?

“Hoewel er ontzettend veel vraag is naar horror, is het aanbod bij de bekende streamingdiensten karig. Er bestaat een grote horrorcommunity in Nederland – waar wij ook onderdeel van zijn – en die willen meer dan wat Netflix te bieden heeft. Ja, zij hebben een redelijk horror aanbod, maar de films vinden wij als horrorfans tegenvallen. Veel hebben we al gezien en het echte goede werk zit er vaak niet tussen.”

En bij jullie wel?

“Ja! Wij hebben een goede collectie van nieuwe titels, oude klassiekers en diverse subgenres. Daarnaast gaan we in de toekomst focussen op eigen content. Behalve films, series en shorts willen we documentaires, eigen reportages en interviews online hebben.”

Jullie hebben nu om en nabij 100 titels online staan. Wat staat daar allemaal tussen?

“Op Horrify staan nu al bekende films als The Mist, Hellraiser en The Cabin in the Woods. Maar ook minder bekende, maar zeer toffe films als Excision, Don’t Hang Up en Eat Locals. En die blijven ook een tijdje bij ons te zien, we proberen altijd minimaal een tweejarig contract af te sluiten voor aangekochte films of series. Bovendien hebben we een paar films die je alleen bij Horrify kunt zien. Zoals Oculus, I Saw the Devil, Stake Land, The Devil’s Candy; dat soort titels liggen alleen bij ons.”

Jullie zijn niet alleen. Er komt nog een horrorstreamer aan: Fear Unlimited.

"Het laat alleen maar zien dat horror huge is in Nederland en dat er nu eindelijk wat wordt gedaan aan het karige aanbod bij andere streamingdiensten. Er komen mooie tijden aan voor de horrorliefhebber. Hoe zij dat gaan invullen, kunnen wij niet zeggen, maar bij Horrify zijn we bezig een zo groot en divers mogelijk aanbod te creëren voor de horrorliefhebber en wij denken daar heel goed mee op weg te zijn. "

En wat zit er nog in de pijplijn?

“Voor het einde van het jaar willen we er 200 online hebben, waaronder een paar Stephen King-films. En vanaf volgend jaar komen er nog veel meer films bij, waaronder I Know What You Did Last Summer, Hostel en Evil Dead. Dat gaat dus heel erg snel.”

Hoeveel abonnees hebben jullie inmiddels?

“Ongeveer 3000. Daarnaast hebben wij nog 8000 horrorfans die zich aanmeldden voor de nieuwsbrief. En dagelijks komen er veel nieuwe abonnees bij. Zo willen we blijven doorgroeien, misschien zelfs ooit naar het buitenland. Maar voor nu is dat nog eventjes toekomstmuziek. “

De streamingdienst een paar weken gratis proberen? Je kunt je inschrijven op Horrify.nl.

Lees verder