Nóg een Nederlandse horror-streamingdienst: Fear Unlimited

Nóg een Nederlandse horror-streamingdienst: Fear Unlimited

Het zijn gouden tijden voor horrorliefhebbers. De ene na de andere enge film scoort in de bioscoop, en Nederland krijgt niet één maar twéé streamplatformen.

Het nieuwste platform; Fear Unlimited, is een creatie van filmproducent Jan Doense, ook wel bekend als 'Mr. Horror'. Doense werd recent benoemd tot festivalvoorzitter van Film By The Sea, en werkte eerder mee aan De Nacht Van De Wansmaak, het Imagine filmfestival, het fanzine Schokkend Nieuws, Amsterdamned én de Halloween Horror Show.

Fear Unlimited

Volgens Doense moet Fear Unlimited een plek worden met een breed aanbod aan horror en thrillers, maar óók een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van enge films. Nu de verkoop van dvd- en Blu-Ray’s zo matig is, zijn veel steengoede horrorfilms nauwelijks te bekijken. Fear Unlimited wil deze pareltjes alsnog een kans geven om te stralen.

In eerste instantie bevat Fear Unlimited een paar honderd films, die je kunt checken voor €6,66 per maand. De streamingservice gaat op 30 november van start.

Horrify

Toevallig werd onlangs al een andere horror-streamservice aangekondigd: Horrify. Via deze service krijg je toegang tot (op dit moment) iets meer dan 100 films en series. Wekelijks wordt het aanbod uitgebreid; deze streamer kost €6,95 per maand.

We zijn erg benieuwd hoe deze ‘niche-streamers’ zich gaan ontwikkelen. Netflix kost standaard 10,99 per maand, maar daar krijg je ook een véél groter en breder aanbod voor het hele gezin. Hoewel we natuurlijk niets weten over je gezin, denken we dat je de films van Fear Unlimited en Horrify niet gezellig aanslingert op een zaterdagavond, terwijl de kroost met natte haartjes op de bank zit.

Awkward

Voor horrorfanaten zijn Fear Unlimited en Horrify natuurlijk geweldig, maar in de praktijk zullen zij waarschijnlijk voor één van de twee kiezen. Het zou jammer zijn als deze initiatieven, die dezelfde (relatief kleine groep) mensen willen bedienen, elkaar het werk onmogelijk maken. Het kan een confrontatie worden waar Freddy Vs. Jason bij verbleekt!

Een versnipperd streamingaanbod is sowieso bad news, maar het is beter dan helemaal niets!