Waar blijft de mediahype rondom Solo: A Star Wars Story?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Waar blijft de mediahype rondom Solo: A Star Wars Story?

Waar blijft de mediahype rondom Solo: A Star Wars Story?

|
|

Laatste update:

Eind mei razen Han, Chewie en de Millennium Falcon voor de vijfde keer het witte doek over. Althans, dat is het plan. Vooralsnog blijft het akelig stil rondom de promotie van Solo: A Star Wars Story. Waarom?

1. Disney heeft de film afgeschreven

Schokkend, maar niet ondenkbaar. Er doen een paar hardnekkige geruchten de ronde over Disney’s wantrouwen in het project. Volgens (enigzins bedenkelijk) bronnen dichtbij de mediagigant hebben ze de hoop opgegeven. Dat regisseurs Chris Miller en Phil Lord plaats moesten maken voor Ron Howard doen dit soort roddeltjes geen goed. Laatstgenoemde heeft daarnaast veel meer opnamedagen moeten draaien dan in eerste instantie gepland. Ook meldde The Hollywood Reporter dat hoofdrolspeler Alden Ehrenreich niet aan de verwachtingen van Disney zou voldoen. Volgens het vakblad werd er een acteercoach ingeschakeld om de acteur wat Solo-swag bij te brengen.

2. Lucasfilm gaat op de Beyoncé-tour

Een beetje mysterie creëeren rondom je volgende project doet soms wonderen. Getuige Beyoncé of Cloverfield. En net als Queen Bey is ook Star Wars een gevestigde naam. Zelfs al zou Disney alle promotie volledig achterwege laten, dan nog zal de film ongetwijfeld een bak geld gaan opbrengen. Vooralsnog is de radiostilte rondom de ruimte-epos niet onopgemerkt gebleven. Menig entertainmentwebsite heeft er al een artikeltje aan gewijd. Hoe meta!
Waar blijft de mediahype rondom Solo: A Star Wars Story?

3. The Last Jedi is nog té populair

De pers lijkt nog steeds niet uitgepraat over The Last Jedi. Zeker nadat de film een lading kritiek heeft gekregen van diehard-fans. Een beetje vergezocht is deze theorie wel. Nog voordat bioscoopbezoekers zich konden vergapen aan The Force Awakens, kwam Disney al met een officiële setfoto van Rogue One op de proppen. Hoewel we van Solo her en der een paar behind-the-scenes kiekjes hebben gezien, blijven officiële stills uit. 

4. De film wordt verplaatst naar eind 2018

Door alle reshoots bestaat er een kans dat Solo uitgesteld wordt. Hoewel Lucasfilm en Disney overduidelijk gebrand zijn op het hooghouden van de Star Wars-high, zal het voor veel mensen geen drama zijn als we een half jaar langer moeten wachten. Rogue One verscheen immers ook een jaar na The Force Awakens. 

5. Een combinatie van al het bovenstaande

Uiteindelijk blijft het gissen. Inmiddels gaan er geruchten dat we tijdens de Superbowl van aankomende zondag een trailer gaan krijgen. Een kleine kanttekening: dezelfde soort berichten kwamen medio december en begin januari ook al naar buiten. Afwachten dus.

Lees verder