Willibrord Frequin en Gesina Lodewijkx

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Willibrord Frequin en Gesina Lodewijkx
BN'ers

Vrouw van Willibrord Frequin openhartig over haar grote gemis

|
|

Laatste update:

Het overlijden van Willibrord Frequin liet een grote leegte achter, vooral bij zijn vrouw Gesina Lodewijkx. In een interview met Privé vertelde ze openhartig over haar liefdesverdriet.

 

‘Hij was op’

Geestelijk wilde hij maar wat graag blijven, maar het ging gewoon niet meer”, zei Gesina. De journalist bleef zijn euthanasie dan ook uitstellen. “Met name de laatste zes weken van zijn leven waren erg zwaar voor hem. Hij was intens moe en kon niets meer. Willibrord had alles gegeven en het lichaam was op.

Feestje 

Elke ochtend checkte ze of hij nog ademde en ze was altijd blij om te zien dat hij er nog was. Willibrord zelf trouwens ook. “‘Goedemorgen zonder zorgen, maak van elke dag een feestje’, zei hij dan. Dat hebben we er tot op het laatst ingehouden.

 

‘Ik had nog niks door’

Op 26 mei, de dag dat hij overleed, werd Gesina zoals elke andere dag naast hem wakker. “Ik had op dat moment nog niets door, maar toen ik om het bed heen naar zijn kant liep en hem opnieuw aankeek, zag ik dat hij was gaan hemelen. Gek genoeg schoot ik in de lach, dat die dondersteen dat geflikt had op Hemelvaartsdag.

 

Geen behoefte

Na de begrafenis voelde het voor Gesina zowel vertrouwd als leeg toen ze haar huis daarna weer binnenstapte. “Willibrord stapt hier nooit meer binnen, maar boven hangen de kasten nog altijd vol met zijn kleding. Ik heb totaal geen behoefte om dat op te ruimen.

Lees verder