Jaimie Vaes en Jorik Scholten, beter bekend als Lil Kleine

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jaimie Vaes en Jorik Scholten, beter bekend als Lil Kleine

Lil’ Kleine en vriendin hebben vakantie in tijden van corona ‘onderschat’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

In de categorie 'joh, je meent het!': de vriendin van TVOH-coach Lil' Kleine heeft in een interview met Grazia toegegeven dat het misschien toch niet zo handig was om naar Dubai af te reizen in tijden van corona. Ze zitten daar nu nog steeds vast, samen met zoontje Lío. 

"Ik heb de situatie onderschat", vertelt Jaimie Vaes aan Grazia. Toegegeven: toen ze 12 maart vertrokken, zaten we nog in een hele andere corona-mindset. Maar was het toen niet ook al overduidelijk dat een vakantie gewoon niet handig was? 

Vast in Dubai

Jaimie en Jorik - zoals Lil' Kleine echt heet - besloten om tóch te gaan, ondanks kritiek die er toen ook al kwam. Jaimie verdedigde zichzelf nog op instagram, zoals je hieronder kunt lezen. "We zijn 12 maart hierheen gevlogen, toen de situatie nog niet zo ernstig was", legt ze nu uit. "We hadden nooit verwacht dat alles zou sluiten. Er is niets te beleven: de restaurants zijn dicht, de stranden gesloten, en vanaf acht uur ’s avonds mag je hier de straat helemaal niet meer op."

Lil’ Kleine en vriendin hebben vakantie in tijden van corona ‘onderschat’

Koorts

Vanuit Dubai maakte Lil' Kleine nog slechte wc-papier-grappen, maar inmiddels is de situatie veel nijpender. Ze zitten vast. Ook is Jaimi wat alerter over het coronavirus. "Gisteren voelde ik me zelf ook niet lekker, en dan is het eerste wat door je hoofd gaat: oh nee, het zal toch niet hè?" Tot overmaat van ramp kreeg zoontje Lío ook nog koorts. "Dan ga je je toch zorgen maken. Ik heb vanmiddag dus voor de zekerheid de dokter gebeld, maar die stelde me gerust dat het erbij hoort, omdat zijn tandjes doorkomen."

Onderschat

Al met al: ze heeft de situatie onderschat. "Velen met mij, denk ik, vooral mensen van onze leeftijd." En we moeten trouwens niet denken dat ze alsnog lekker vakantie kunnen vieren. Dat is ook weer niet zo. "Mensen zien ons hier lekker in het zonnetje op een tropische plek, maar beseffen niet dat wij ook gewoon thuis moeten blijven. En begrijp me niet verkeerd, we mogen echt niet klagen, we hebben het hier heel goed. Maar voor ons is het ook een heel andere vakantie geworden dan we voor ogen hadden."

Lees verder