Huub Stapel in Café Hendriks en Genee

Veronica Superguide logo
Huub Stapel in Café Hendriks en Genee

Volgens Huub Stapel is Flikken Rotterdam helemaal niet racistisch

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Vorige week vertelde acteur Edwin Jonker (The Passion) dat hij het niet vindt kunnen dat boeven in Flikken Rotterdam overwegend zwart zijn, terwijl de witte acteurs wél agenten mogen spelen. Hoofdrolspeler Huub Stapel: "Edwin Jonker? Wie is dat?"

Hélène Hendriks vroeg gisteren in Café Hendriks & Genee aan Stapel, die sinds seizoen 1 officier van justitie Hein Berg speelt, wat hij van Jonkers uitspraken vindt. Hij wist oprecht even niet wie of wat ze bedoelde. Even later liet hij merken dat hij 't daar totáál niet mee eens is: "Ruurt de Maesschalk speelt mijn baas (Orlando Hooi, red.), nota bene".

Is Flikken Rotterdam racistisch?

Volgens Jonker klopt het beeld dat de serie door zijn casting presenteert, helemáál niet met de werkelijkheid. "Die serie speelt in het Rotterdam van nu, de meest gemengde stad van Nederland. Het is niet Dokter Deen op Vlieland of Baantjer in het Amsterdam van vroeger", zo vertelde hij toen. Volgens Stapel krijgt Flikken Rotterdam ook vaak te horen dat de cast niet 'Rotterdams' genoeg is.

Flikken Maastricht

Terwijl Stapel en Jonker het uitvechten, wachten we met smart op het vierde seizoen van Flikken Rotterdam en hoofdserie Fikken Maastricht, die uiteraard óók gewoon doorgaat. Eerder dit jaar kwam het grote nieuws naar buiten dat Eva en Wolfs terugkeren voor het 14de seizoen. En de releasedates dan? Helaas, we weten nog niet wanneer de Flikken-series weer op tv komen...

Lees verder