Vier Halloween met de meest huiveringwekkende films bij Pathé

Veronica Superguide logo
Vier Halloween met de meest huiveringwekkende films bij Pathé

Vier Halloween met de meest huiveringwekkende films bij Pathé

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Horrorfans zitten deze Halloween goed bij Pathé: in de nacht van 29 op 30 oktober draait er ‘s nachts een huiveringwekkende horrormarathon én op 31 oktober keert de horrorklassieker Scream eenmalig terug in de bios!

Halloween Horror Show

Voor alweer de achtste keer wordt de Halloween Horror Show gepresenteerd. Op zaterdag 29 oktober kun je in het majestueuze Pathé Tuschinscki Amsterdam en andere bioscopen in het land de hele nacht bibberen bij vier huiveringwekkende films.

Deze nacht is er voor elke horrorliefhebber wat wils. Van de psychopatische molenaar uit The Windmill Massacre van eigen bodem tot het onverantwoordelijke geknoei met een ouijabord in Ouija: Origin of Evil en van de duivelse bezetenheid van February tot de Amerikaanse snelweg uit Southbound waar bovennatuurlijke wezens en duivelaanbidders dood en verderf zaaien.

Bestel hier je tickets.

Scream

Met Scream deed de befaamde horrorregisseur Wes Craven een hele golf van tienerhorrorfilms opleven die zijn weerga niet kende. Op 31 oktober keert deze horrorklassieker uit 1996 eenmalig terug in de bioscoop.

Santa Rosa, de woonplaats van de scholiere Sidney, valt ten prooi aan de gewelddadige eigenzinnigheid van een psychopatische seriemoordenaar. Hij maakt bij zijn moorden gebruik van allerlei bloederige trucs uit verschillende horrorfilms. Sidney's klasgenootje Casey Becker (Drew Barrymore) is het eerste slachtoffer. Haar andere vrienden nemen het voorval echter niet zo serieus.

Sidney, die in het verleden al te maken had met de moord op haar moeder, wordt daarentegen alleen maar ongeruster. Zeker als sensatiejournaliste Gale Weathers (Courteney Cox) in het stadje aankomt en met haar charmes politiebeambte Dewey (David Arquette) van het onderzoek afhoudt. Alleen Sidney kan de moordenaar nog stoppen. Maar weet zij wel voldoende over horrorfilms?

Bestel hier je tickets.

Lees verder