Video: al je favoriete filmpersonages zingen Toto’s Africa!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Video: al je favoriete filmpersonages zingen Toto’s Africa!

Video: al je favoriete filmpersonages zingen Toto’s Africa!

|
|

Laatste update:

Op een klamme, koude en verregende zondagmiddag als vandaag kunnen we allemaal wel wat opbeurende muziek gebruiken! Wat dacht je van Toto’s Africa, gezongen door een bonte club filmpersonages?

35 jaar lang werd er lacherig gedaan over Toto’s evergreen, over de Kilimanjaro die als de berg Olympus uitrijst boven de Serengeti-woestijn. Je vraagt je af hoe het komt… Africa is momenteel echter populairder dan ooit: op het Internet wordt de song al lang geprezen, en sinds Pitbull het nummer gebruikte voor de soundtrack van Aquaman is het hek helemaal van de dam!

Africa-medley

Africa van Toto stootte dit jaar zelfs de Top 10 van de Top 2000 binnen, maar dat was nog lang niet alles. Matthijs Vlot pakte fragmenten van ruim 50 films en series om een Hollywood-cover te maken. Ongelooflijk! Wat een werk moet dat geweest zijn.

De maker had echter wel een beetje pech met het moment… Hij postte de video rond de kerstdagen, waardoor hij bijna langs iedereen heen ging. Bijna, want de briljante mash-up krijgt zo een tweede kans!

Wist je trouwens dat Joseph Williams van Toto de liedjes ingezongen heeft voor Disney’s The Lion King? Nu de vernieuwde Lion King steeds dichterbij komt, en Toto stééds populairder wordt, is hiermee de ‘circle of life’ weer rond.

Lees verder