Verwees koningin Elizabeth naar The Crown in haar kersttoespraak?

Veronica Superguide logo
Verwees koningin Elizabeth naar The Crown in haar kersttoespraak?

Verwees koningin Elizabeth naar The Crown in haar kersttoespraak?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Britse koningin Elizabeth II heeft in haar jaarlijkse kersttoespraak verwezen naar The Crown. Althans, volgens sommigen.

Persoonlijker

In één van de belangrijkste verhaallijnen van het tweede seizoen bekritiseerd ene Lord Altrincham Queen E’s elitaire houding naar het volk. Volgens Altrincham zou ze er goed aan doen een persoonlijker imago uit te stralen, waarna de koningin besluit haar jaarlijkse kerstboodschap uit te zenden op televisie. 

Keerpunt

Volgens velen was dit een belangrijk keerpunt in de verhouding tussen het Britse koningshuis en het volk. Steeds meer mensen konden zich maar moeilijk identificeren met de kroon. De uitzending hielp mee dit imago om te draaien. Sommige Royals hebben later zelfs toegegeven dat Altrinchams kritiekpuntjes hun heeft gered van de ondergang.

Opvallend

Dezelfde toespraak was het uitgangspunt van Elizabeths kerstboodschap dit jaar. Of het gaat om toeval, of dat de koningin willens en wetens naar de serie heeft verwezen is nog even de vraag. Toch is het opvallend, vooral omdat The Crown zelf ook het koningshuis toegankelijker heeft gemaakt voor ons (het klootjesvolk). Daarnaast gaat er al enige tijd het gerucht dat de Royals zelf ook naar de Netflix-serie kijken.

Lees verder