Verwarring in HLF8: 'Ik zit met verbazing te luisteren!'

Een hilarisch moment in HLF8 vanavond. Toen presentator Sam Hagens vroeg naar de dieven aan tafel, kwam er een heel apart verhaal naar boven. Tafelgast Bastiaan Ragas vertelt namelijk dat hij ooit eens een voortand van de haai uit Jaws heeft gestolen uit Universal Studios. Dat is niet alles, want Sander de Kramer heeft exact hetzelfde verhaal! 

Door Lise Knipping
HLF8

Er zitten deze avond een aantal dieven aan tafel bij HLF8. Sam Hagens wil het met zijn tafelgasten hebben over stelen, want een man heeft geprobeerd het gebalsemde lichaam van Lenin te jatten. Vrij bijzonder nieuws dus. De gasten van vanavond hebben dat nooit aangedurfd, maar hebben zeker weleens iets stiekem meegenomen. Zo geeft Bastiaan Ragas toe dat hij het een en ander ooit eens heeft gejat.

Tanden uit Jaws

"Ik begrijp dat jij een kleptomaan bent?", vraagt Sam aan Bastiaan. "Nou, ik ben kinderlijk enthousiast", antwoordt hij. Vervolgens vraagt de presentator of hij ooit iets heeft gestolen. na een standaard antwoord over een gestolen singeltje, komt dan het écht grootse verhaal: Bastiaan heeft ooit eens een tand van Jaws gejat van Universal Studios.

"Ik ben in 1988 in Universal Studios geweest en daar stond de haai van Jaws achter een touw. Mijn broer heeft mij toen vastgepakt en ik heb de tand losgerukt. Ik heb het thuis nog", vertelt Bastiaan. Sander de Kramer (die onlangs als 'vrolijkste deelnemer ooit' Wie is de Mol? moest verlaten) kijkt hem nogal vragend aan: "Huh, maar dit is mijn verhaal?"

Hetzelfde verhaal

"Wat krijgen we nou? Dat is precies hetzelfde! De voortand van Jaws", vertelt Sander twijfelachtig. Het publiek lacht verbaasd om zijn uitspraak en ook Bastiaan kijkt hem wat vreemd aan. "Ik zit echt met verbazing te luisteren", zegt Sander dan.

"Je zou denken dat dit een vooropgezet plan is, maar dat is het niet", zegt Sam vervolgens voor alle duidelijkheid. Sander vertelt vervolgens zijn verhaal wat identitiek is met die van Bastiaan. "Heb jij 'm nog?", vraagt Bastiaan hem. "Nee, ik heb het niet meer", antwoordt Sander. "Oh, maar dan heb jij geen bewijs!"

HLF8 is iedere werkdag rond 19.35 uur te zien op RTL 4.