Vervolg 47 Meters Down wordt ‘The Descent onder water’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vervolg 47 Meters Down wordt ‘The Descent onder water’

Vervolg 47 Meters Down wordt ‘The Descent onder water’

|
|

Laatste update:

Volgend jaar moet het vervolg op de horrorhit 47 Meters Down uitkomen. Regisseur Johannes Roberts licht alvast een tipje van de sluier op!

Overleven

In 47 Meters Down moeten twee vakantievierende zussen vechten om te overleven nadat hun haaienkooi is gezonken naar de bodem van de oceaan. Na het enorme kassucces van deze intense horrorfilm lagen de plannen voor een vervolg al snel klaar. Deze heeft als voorlopige 48 Meters Down meegekregen. In een interview vergelijkt Johannes Roberts dit vervolg met een van de meest bloedstollende horrorfilms van deze eeuw: The Descent!

Claustrofobisch

“Als ik het zo eenvoudig mogelijk zou moeten omschrijven, is 48 Meters Down een onderwatervariant op The Descent. Het gaat over zes of zeven duikers die vast komen te zitten in de onderwatergrotten van Brazilië”, aldus de regisseur. Geen lullige vergelijking, maar Roberts benadrukt dat grotduiken levensgevaarlijk is en de regisseur gaat voor een vergelijkbaar claustrofobisch sfeertje. “We gaan de film opnemen in een watertank, want ik kan de cast en crew niet in gevaar brengen. Ik ben zelf wel eens gaan grotduiken tijdens de opnames van 47 Meters Down en het is echt doodeng. Ik wist meteen dat er een film inzat!”

Gemaskerd

Voor het zover is, brengt het nieuwe horrortalent eerst het langverwachte vervolg uit op The Strangers uit 2008 met onder anderen Liv Tyler. In The Strangers 2: Prey at Night wordt een gezin op vakantie belaagd door drie gemaskerde psychopaten. Dit vervolg draait vanaf 8 maart in de bioscoop.

48 Meters Down verschijnt volgend jaar zomer in de Amerikaanse bioscopen.

Lees verder