Verstappen vijfde in Melbourne tijdens eerste Grand Prix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Verstappen vijfde in Melbourne tijdens eerste Grand Prix

Verstappen vijfde in Melbourne tijdens eerste Grand Prix

|
|

Laatste update:

Max Verstappen is zondag in de eerste race van dit seizoen in de Formule 1 als vijfde gefinisht. De Nederlander moest in zijn Red Bull toezien hoe Sebastian Vettel in zijn Ferrari zegevierde in de Grand Prix van Australië. De Duitser verraste op het stratencircuit van Melbourne topfavoriet Lewis Hamilton, die als tweede eindigde in zijn Mercedes.

Bíjna… maar net niet

Verstappen verhoogde in het laatste deel van de race de druk op Kimi Räikkönen. Hij kwam steeds dichterbij de Ferrari van de Fin en reed zelfs even de snelste rondjes van allemaal, maar tot een inhaalpoging kwam het niet. De coureur zelf zegt "een voldaan gevoel" te hebben na deze eerste race.

Autopech

Voor Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo verliep de race minder goed. De Australiër moest met een kapotte Red Bull de strijd in zijn thuisrace voortijdig staken. Hij had al een haperende bolide bij de start en begon twee ronden later dan de rest aan de race, maar zijn auto hield het uiteindelijk niet vol.

Hamilton dwarsbomen

Verstappen leidde de 'nederlaag' van Hamilton in. De Brit lag na de start solide aan de leiding en kon toen Vettel nog makkelijk van zich afhouden, maar een vroege bandenstop veranderde alles. De drievoudig wereldkampioen kwam terug op de baan achter de Limburger, die hem vervolgens behoorlijk ophield. Hoezeer de teamleiding Hamilton ook aanspoorde de Nederlander in te halen, de Brit zag geen kans. “Hoe moet ik nou langs deze gozer komen”, riep hij vertwijfeld over de teamradio.

Zege van Vettel

Vettel profiteerde door vol gas vooraan door te rijden. De viervoudig wereldkampioen nam ronde na ronde meer afstand en boekte zijn eerste grandprixzege na Singapore 2015. De Fin Valtteri Bottas debuteerde voor Mercedes met de derde plaats.
Max in actie in Melbourne:

Lees verder