Vergeten te melden: 'hork' Mees uit Help Mijn Man Is Klusser is autistisch

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vergeten te melden: 'hork' Mees uit Help Mijn Man Is Klusser is autistisch

Vergeten te melden: 'hork' Mees uit Help Mijn Man Is Klusser is autistisch

|
|

Laatste update:

Oh oh, nog meer problemen in het land van hulp-tv. Mees, die gisteren te zien was in Help, Mijn Man Is Klusser kreeg veel kritiek omdat hij ondankbaar zou zijn. RTL vergat echter te melden dat hij autisme heeft.

Bouwval

Femke zocht hulp bij John Williams en zijn team, omdat zij met haar man en kinderen in een bouwval woont. Toen Mees hierachter kwam, eiste hij dat Femke haar aanmelding introk en anders was het: jij eruit of ik eruit. In de uitzending zagen we gisteren hoe hij volledig uit zijn slof schoot, toen John toch in zijn huis stond.

Twitter

Mees kreeg het flink op zijn bord op social media. De ene na de andere negatieve opmerking verscheen op Twitter. Een ondankbare hork wordt hij genoemd en Femke zou direct haar koffers moeten pakken, maar er waren ook mensen die wel zagen dat er meer aan de hand was: Mees heeft namelijk autisme. Maar nergens in het programma wordt dit benoemd. Op zijn zachtst gezegd niet bepaald netjes van RTL.

Fragment geknipt

Een gesprek waarin Femke aan John vertelt over de mentale toestand van haar man, is uit het programma geknipt. “Merkwaardig dat zo’n belangrijk fragment op de snijtafel van het programma is verdwenen. Als het er wel in had gezeten was er niks aan de hand geweest en had Nederland een positiever beeld gehad van mijn man. Nu wordt hij onterecht in een kwaad daglicht gesteld”, vertelt ze aan het AD.

Kijkcijfers belangrijkst

Ze legt eveneens uit dat wanneer Mees overprikkeld raakt, hij ‘volledig op slot gaat’. En dat is precies wat er gebeurde toen de camera’s draaiden. “Kennelijk zijn effect en kijkcijfers belangrijker dan de realiteit. Nu heb ik het gevoel dat de zender over onze rug aan het scoren is”, aldus Femke. Zij en Mees doen geen aangifte, omdat ze akkoord zijn gegaan met de afspraak dat alles uitgezonden mocht worden. RTL heeft nog niet gereageerd op het artikel.

Lees verder