Venom: Let There Be Carnage is uitgesteld door corona

Door Redactie
Venom

De opvolger van Venom laat langer op zich wachten. Venom: Let There Be Carnage is door het coronavirus uitgesteld. Het uitstel is niet onoverkomelijk: de film verschijnt in Nederland in plaats van 24 september op 21 oktober.

Nadat er een paar weken geleden een nieuwe trailer verscheen van de Spider-Man-spin-off met Tom Hardy in de hoofdrol, heeft Sony helaas moeten besluiten om ons iets langer te laten wachten. De oorzaak is corona, maar niet zoals recent op de set van Netflix’ Bridgerton.

Het gaat juist om de bezoekers van de bioscoop, die waarschijnlijk door maatregelen niet naar de bioscoop mogen als de film eenmaal uit is. Ook als de bioscopen wel open zijn, dan kan de zeer gevaarlijke delta-variant van het virus zorgen dat mensen liever veilig thuisblijven.

Bezorgde bioscoop

Hoewel veel filmfans blij zijn dat de bioscopen in veel landen wel weer zijn geopend, zijn er zorgen vanuit het bioscoopwezen. Ze zien films die normaal gigantisch veel roodfluwelen stoelen weten te vullen, ineens een stuk minder inkomsten binnenharken.

Dat is een probleem, want er worden tegenwoordig flinke budgetten uitgetrokken om films te produceren. Black Widow en Fast & Furious 9 kostten elk 170 miljoen euro om te maken, dus dat moet wel worden terugverdiend. Hopelijk lukt dat beter nu Sony ervoor kiest om de film een paar weken later uit te brengen.

Venom: Let There Be Carnage

In Venom: Let There Be Carnage leren we niet alleen meer over hoe de verder vrij gewone Eddie Brock het te stellen heeft met een wezen dat hem overneemt (Venom). Hij moet het namelijk ook opnemen tegen de schurk Carnage, gespeeld door Woody Harrelson.

Regisseur van de film is Andy Serkis, die onder andere bekend werd door zijn acteerwerk als Sméagol en Gollum in The Lord of the Rings-trilogie. Hij weet als geen ander hoe je in de huid van een vreemd wezen moet kruipen, dus de verwachtingen voor Venoms opvolger zijn hooggespannen.

Venom: Let There Be Carnage komt op 21 oktober in de Nederlandse bioscoop.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.