Klassiekers met Kleinsma

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Klassiekers met Kleinsma

Veel enthousiasme voor Klassiekers met Kleinsma

|
|

Laatste update:

In Klassiekers met Kleinsma komt elke week een bekend podiumartiest praten over mooie liedjes, of werk dat ze geïnspireerd heeft. In de eerste aflevering schoof cabaretgrootmacht Brigitte Kaandorp aan bij Kleinsma. Althans: niet nadat ze een korte medley met liedjes uit Ja Zuster, Nee Zuster hadden gezongen.

Kleinsma en Kaandorp in duet

Aanvankelijk werd Kaandorp absoluut niet gestimuleerd om het podium op te gaan, zo vertelde ze. “Wij kwamen gewoon uit Haarlem-Noord, en jij gaat niet op een toneel staan. Je gaat toch niet denken dat je iemand bent die mensen naar zich toe laat komen? Dat heeft heel lang geduurd! Maar ondertussen stond ik wel mensen aan het lachen te maken, te zingen en te doen.”

Kaandorp won de Annie M.G. Schmidt-prijs voor haar liedje Lente, en Simone verraste haar gast door haar nummer voor haar te zingen.

Het rustige programma, met verder liedjes van Joost Prinsen en Theo Nijland, viel enorm in de smaak bij kijkers van Klassiekers met Kleinsma.

Klassiekers met Kleinsma

De eerste uitzending van het nieuwe liedjesprogramma was dus behoorlijk geslaagd! Later in de reeks komen o.a. André van Duin, Stef Bos, Jenny Arean, Jörgen Raymann én Paul de Leeuw langs bij Simone. Op SBS6 scoort een ándere nostalgische liedjesshow momenteel erg lekker: Onmogelijke Duetten.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Je ziet Klassiekers met Kleinsma elke zondag vanaf 21:15 uur op NPO1. De hele aflevering met Brigitte Kaandorp kijk je terug via NPO Start.

Lees verder