Rutger Hauer

Veronica Superguide logo
Rutger Hauer

BN'ers en Hollywood-sterren reageren bedroefd op overlijden van Rutger Hauer

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Zodra gisteren het nieuws naar buiten kwam dat Nederlands acteur Rutger Hauer was overleden, postten veel BN’ers en oud-collega’s bedroefde en hartverwarmende reacties. Hauer was niet alleen bekend in zijn vaderland, maar had ook in Hollywood veel vrienden gemaakt. 

Monique van de Ven, Rutgers tegenspeelster uit Turks Fruit, liet weten een echte vriend te zijn verloren: “Hij heeft 47 jaar deel uitgemaakt van mijn leven. Na het grote succes van Turks Fruit zijn we altijd bevriend gebleven. We waren niet verliefd, maar toch spatte onze liefde van het doek, zoals hij dat altijd zo mooi omschreef.”

Regisseur Paul Verhoeven vertelt aan RTL Boulevard dat hij met Rutger zijn alter ego is verloren: "Er zijn mensen van wie de aanwezigheid in je leven zo vanzelfsprekend is dat je je niet kan voorstellen dat het opeens afgelopen is. Rutger was voor mij wat Marcello Mastroianni voor Fellini was, een alter ego. Ik herinner mij alleen maar mooie dingen, ook al waren er echt wel eens spanningen. Maar dat hoort erbij. Bij elke film dacht ik: welke rol kan Rutger dit keer spelen?"

Niet alleen in Nederland kwam het nieuws hard aan, ook de filmwereld overzees was geschokt. Onder andere Oscar-winnend regisseur Guillermo Del Toro en actrice Sharon Stone en oud-collega Gene Simmons lieten van zich horen. 

Lees verder