• VI

Vandaag Inside kijkers gaan stuk door van der Gijp: ‘Ik ben gewoon in mijn blote lul gaan lopen’

Door Birgit Roobol
Vandaag Inside René van der Gijp

De mannen van Vandaag Inside zijn gek op wilde verhalen. Die van Johan zijn inmiddels beroemd én berucht, maar ook René van der Gijp kan er wat van.

Het gaat weer over Jinek aan tafel, er was namelijk een item over het naaktstrand. Ook de heren van Vandaag Inside hebben naar het item gekeken. “Zelfs Humberto Tan is er gesignaleerd.” Gelukkig voor Johan Derksen heeft hij zich voorgenomen nooit naar een naaktstrand te gaan met zwarte collega’s. “Voor je zelfvertrouwen bedoel je”, zegt Wilfred.

'Dat kan je Eva niet aandoen'

René vindt er wel wat van. “Ik zat gisteren naar Jinek te kijken en toen zaten er drie mensen, twee jongens en een vrouw, en die gingen altijd met hun blote pielemuis naar een camping toe. En toen dacht ik: dan ben je als redactie gewoon radeloos. Dat kan je Eva gewoon niet aandoen. Eva is gewoon journalistiek gewoon oké. Ze kan goed interviewen. Zij moet niet gaan vragen: als je naakt loopt, hoever sta je dan achter elkaar bij de supermarkt.”

'Ik ben gewoon in mijn blote lul door de kamer gaan lopen'

Maar goed, interessante televisie of niet, de positieve geluiden over het naaktstrand maken wel iets in René los. “Die mensen waren zo vrij daarover aan het praten. Toen dacht ik: weet je wat. Ik doe mijn broek uit. En ik ben gewoon in mijn blote lul door de kamer gaan lopen.”

'Ik heb niet achteraan gestaan'

Zijn vrouw was er iets minder blij mee. Zij was vooral bang dat de buren ‘m zouden zien. Onmogelijk, vindt Gijp. “Ik heb echt niet achteraan in de rij gestaan bij het uitdelen van de piemels, maar mijn eerste buren zitten op 100 meter. Dan kan je mijn piemeltje toch niet zien.”

'Hee, wat hangt daar?'

Maar het verhaal wordt, zoals alleen René dat kan, nog sterker: “Ik heb ook drieënhalve hond hè. Ik heb drie honden en een uit de kluiten gewassen konijn. Die honden zagen mij ineens in m’n blote lul en die dachten ineens: ‘Hee, wat hangt daar?’ Nou, die gingen achter me aan, ze gingen er ook aan ruiken, dus dat schiet niet op.”

Het publiek houdt het inmiddels amper nog droog. Ook op Twitter gaan de kijkers helemaal stuk. Geef die Rene een oudejaarsconference.”

Vandaag Inside zie je elke werkdag om 21:40 uur op SBS6.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.