Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen

Veronica Superguide logo
Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen
BN'ersSBSNPOVITV

'Vandaag Inside-heren konden bij NPO salarisplafond omzeilen'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Groot was de publieke verontwaardiging over de onthulling van Johan Derksen dat hij een bewusteloze vrouw met een kaars zou hebben gepenetreerd. Eén ding blijkt echter nog groter te zijn geweest: het opportunisme in de televisiewereld. Zelfs de NPO hoopte het Vandaag Inside-trio binnen te hengelen, zo onthult Johan Derksen.

Tekst: Rob Goossens

Salarisplafond omzeilen

"We hebben echt heel veel aanbiedingen gehad, dat was goed voor mijn ego", aldus Johan tegenover Veronica Superguide. "Ja, ook van de publieke omroep. Die mogen ons niet hetzelfde betalen als Talpa, maar daar was financieel wel iets op te verzinnen. Als we het zelf zouden produceren dan geldt het salarisplafond niet."

Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk kwamen onder de regels uit

De onthulling is opmerkelijk omdat er al jaren een salarisplafond geldt voor NPO-presentatoren. Sindsdien bleek dat verschillende NPO-gezichten, waaronder Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk, onder de regel uitkwamen door als producent bij te klussen. Omdat producenten niet in dienst zijn van de NPO, vallen ze niet onder het maximum. Dit tot grote onvrede van politiek én NPO. Een woordvoerder van de NPO herhaalt desgevraagd dat organisatie erop tegen is dat omroepen het salarisplafond via constructies omzeilen - ook als ze anders niet aan de salariseisen van de drie mannen kunnen voldoen.

VI niet naar de NPO

Overigens hebben Johan en zijn collega's een overstap nooit serieus kúnnen overwegen, omdat Talpa het drietal ook na het stoppen van Vandaag Inside aan hun contracten hield. Inmiddels zijn de mannen weer terug op tv met hun oude programma. Derksen: "Dat is ergens wel jammer. Want als onze contracten verscheurd waren, hadden we echt wat te kiezen gehad."

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder