Vanavond op tv: 3 op Reis, Plakshot en Onze Boerderij in Europa

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's of films van de avond!

OBIE
© KRONCRV

3 op Reis

19.41 - NPO 3

Terwijl we de komende maanden en masse het vliegtuig richting de zon pakken, bestaat er ook nog zoiets als Interrailen. Voor een relatieve prik kriskras door Europa treinen. Vroeger alleen voor jongeren, inmiddels kunnen zelfs opa en oma onbeperkt door 33 Europese landen en meer dan 40.000 bestemmingen reizen. In de Interrail-special van 3 op Reis pakt Sahil Amar Aïssa de trein naar het oosten om via München en Ljubljana te kachelen naar eindbestemming Zagreb.

Plakshot - START

21.07 - NPO 3

In het satirische online programma Voxpop schuimde Roel Maalderink al het land af om de actualiteit door te nemen met de man en vrouw van de straat. Plakshot is van hetzelfde laken een pak: door middel van straatinterviews en sketches bespreekt Roel de actualiteit én legt hij de absurditeit van de media bloot. Dat doet hij niet alleen: ook dit seizoen krijgt Roel hulp van Roland Wankers van Ongeschoren Nederland, showbizzverslaggever Smaaldermans en Knorrespondent-journalist Ernst Rob Bregberg.

Onze Boerderij in Europa

22.10 - NPO 1

Ons Yvon en haar agrarische sidekick Bertie sturen hun camper dit keer naar Groot-Brittannië. In de achterbak: boerin Janine en haar tortel Sander. De eerste stop is het gehucht Blockley. Hier runnen Tim en Tanya Spittle een boerderij met ruim 700 schapen. Hun melk wordt niet enkel gebruikt voor kaas; van het restproduct van de melk maken Tim en Tanya wodka. Het kwartet sluit de reis af bij fruittelers Stein en Ellie Leenders. Hangen hun appels er in Forest Row gezonder bij dan op hun stek in Nederland?