Dennis van de geest

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dennis van de geest
SBSReality

Presentator Dennis van der Geest over Million Dollar Island: ‘Totale anarchie’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vanavond start het nieuwe SBS-programma Million Dollar Island“Het is een soort van sociaal experiment, een mini-maatschappij, dit hebben wij gecreëerd op een onbewoond eiland in de Filipijnen”, vertelt oud-judoka en presentator Dennis van der Geest. 

 

Een mix van Expeditie Robinson, Big Brother én The Hunger Games

 

In het gloednieuwe SBS-programma gaan honderd vreemden twee maanden overleven op een tropisch eiland. De winnaar vertrekt met 1 miljoen euro. Het is een mix van Expeditie Robinson, Big Brother én The Hunger Games.

“In het begin was het echt totale anarchie”, vertelt presentator Dennis van der Geest in RTL Boulevard“En dan zie je toch langzaam groepjes ontstaan, en ruilhandel. Het is gewoon alsof je duizenden jaren teruggaat in de tijd.”  

Polsbandjes van 10.000 euro

“Het gaat niet om fysieke kracht. Meer om vriendschappen maken”, vertelt Dennis. De 100 deelnemers van Million Dollar Island zijn namelijk absoluut geen geboren overlevers. De groep is heel divers; de jongste deelnemer is 19, de oudste 71. En er zijn zelfs liefdessetjes ontstaan!

De deelnemers beginnen allemaal met een polsbandje van 10.000 euro. Door het spelen van spellen kunnen de eilandbewoners polsbandjes winnen en verliezen. Telkens wanneer er eilandbewoners vertrekken of opgeven, worden sommige kandidaten steeds rijker. “Er zijn natuurlijk ook mensen die daarover nadenken: zo van, 'hmm dit is wel iemand die het eiland over een week zou kunnen verlaten'.”

 

Million Dollar Island is vanaf zondagavond 6 maart 21.30 te zien bij SBS6 en één uur na de uitzending ook te streamen via Amazon Prime.

Lees verder