Universal begint met opvolger van Ready Player One!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Universal begint met opvolger van Ready Player One!

Universal begint met opvolger van Ready Player One!

|
|

Laatste update:

Steven Spielbergs virtual reality-avonturenfilm Ready Player One draait nog maar nét in de bioscoop, maar is al bijzonder succesvol. Universal heeft besloten meteen werk te maken van de opvolger!

Universal heeft een schrijver gevonden om een script voor Armada te schrijven. Armada is - na Ready Player One - het tweede boek van Ernest Cline, dat in 2015 verscheen. Universal kocht de filmrechten voor Armada al in 2012, nog vóór het boek af was. Mogelijk wilde de studio de ontvangst van Ready Player One afwachten voor men serieus aan de opvolger begon.

Ready Player One bracht afgelopen weekend al 186 miljoen dollar in het laatje. Check onze videoreview en je begrijpt waarom!

Ready Player Two

Armada draait om Zack Lightman, een jongen die het lastig heeft op school maar wel een geweldig goede gamer is. Zack staat in één game, genaamd Armada, zelfs in de top 10 van de wereld! Als aliens de aarde aanvallen, vraagt het leger Zack om hulp. Armada is niet zomaar een spelletje: het is eigenlijk een simulator om ruimtepiloten te trainen.

Het verhaal doet denken aan The Last Starfighter en Ender’s Game, waarin vergelijkbare scenario’s voorbijkomen. Ernest Cline maakt het verhaal nóg groter: sciencefiction-films en -games worden gemaakt om mensen alvast voor te bereiden op de komst van buitenaardse wezens.

Het script wordt geschreven door Dan Mazeau, die eerder onder meer Wrath Of The Titans bewerkte. Het is nog niet bekend wie de film zal regisseren. Misschien heeft Steven Spielberg na Ready Player One de smaak te pakken?

Lees verder