Elliot Page

Veronica Superguide logo
Elliot Page
Hollywood

Umbrella Academy-personage Elliot Page voortaan transgender

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De rol die Elliott Page speelt in Netflix-superheldenhit The Umbrella Academy wordt in het derde seizoen een transgender-personage.

 

Dat stelt het ANP.

Viktor Hargreeves

Elliot speelde in de eerste twee seizoenen de rol van cisgender vrouw Vanya Hargreeves, aka The White Violin, de sterkste sibling van de Hargreeves-helden. Maar in het aankomende seizoen verandert het personage naar Viktor Hargreeves en zullen de voornaamwoorden hij/hem/zijn gebruikt worden. Netflix liet via sociale media weten Viktor 'van harte welkom te heten binnen de familie'.

Elliot bij de Oscars

Elliot was afgelopen zondag ook aanwezig bij de uitreiking van de Oscars en noemde het dragen van een pak 'een transgender blijdschap'. "Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Ik had nooit voor mogelijk gehouden dat ik me ooit zo goed zou kunnen voelen. Ik weet voor welke obstakels ik heb gestaan en welke ik heb overwonnen, het was moeilijk. De enorme privileges die ik heb, de enorme mogelijkheden die ik heb...die hebben ervoor gezorgd dat ik mezelf heb kunnen redden. Van therapie tot aan de operaties en alles wat daar tussenin zit."

 

Hij vervolgt: "Het feit dat ik me nu kan laten zien als de persoon die ik echt ben is bevrijdend en heel mooi. Geen constante onzekerheden meer of het gevoel hebben dat ik moet vluchten. Het dragen van een pak was geweldig. Het lijken misschien kleine dingen, maar voor mij zijn ze zo belangrijk. Dat je jezelf voor het eerst terug ziet op foto's als de persoon die je bent en vooral dat je geaccepteerd wordt voor wie je bent."

Transgender

De acteur maakte in december 2020 bekend voortaan door het leven te gaan als Elliott. "Ik kan niet in woorden uitdrukken hoeveel het voor mij betekent om zo gesteund te worden. Het is overweldigend om geliefd te zijn voor de persoon die ik ben en wil zijn. De transgender gemeenschap heeft me enorm geïnspireerd, dank voor jullie moed, jullie vrijgevigheid en oneindige werk om deze wereld inclusiever te maken."

 

The Umbrella Academy seizoen 3, het meest epische seizoen tot nu toe, komt op 22 juni 2022 naar Netflix!

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder