Uh-oh: Manuel Venderbos boos op Bert van Leeuwen

Door Redactie
Manuel Venderbos

Een klein relletje in media-land: presentator Manuel Venderbos is boos op oud-collega Bert van Leeuwen! En dat allemaal vanwege de quiz Je Zou Het Moeten Weten, ter ere van het 70-jarige bestaan van televisie in Nederland. Manuel vertelde er zelf over in de AD Media-podcast, waarin hij eerder ook al uithaalde naar zijn RTL Boulevard-collega Nikkie Plessen.

'Geen EO-team'

Hoe ziet het precies? In de wekelijkse tv-quiz Je Zou Het Moeten Weten mogen twee wisselende teamcaptains een team samenstellen met wie ze de quiz gaan spelen. In de uitzending die gisteren te zien was namen captains Carrie ten Napel en Bert van Leeuwen het tegen elkaar op. Bert had Manuel gevraagd om mee te doen, en die accepteerde onder de voorwaarde dat hij niet in een soort EO-team zou komen te zitten. Manuel wil namelijk liever niet meer met de EO geassocieerd worden: "Ik ben daar niet zo leuk weggegaan. Ontslagen en dan ook nog eens via de achterdeur met een schop na." 

Wél een EO-team

Uiteindelijk ging Manuel in op de uitnodiging van Bert. "Het zou dan zijn met Annette van Trigt en Willeke Alberti. Dat vond ik dus leuk. Toen kwam ik daar en ze zeiden: ‘Dit is je kleedkamer en die moet je delen met Klaas en Jeroen.’ Ik dacht: Klaas en Jeroen? Geen idee, het zal wel." Maar dat bleken dus Klaas van Kruistum en Jeroen Snel te gaan: beiden presentatoren bij de EO! Manuel was op z'n zachtst gezegd not amused en sprak Bert - die eerder al een kandidaat diste in een andere quizshow - erop aan. "Hij zei: ‘Als ik het van tevoren had verteld, had je dan meegedaan?’ Ik zei: ‘Dan had ik niet meegedaan.’ Zo’n sfeer was het een beetje." Manuel neemt het Bert wel kwalijk: "Hij zegt tegen mij dat het niet door hem komt. Maar hij heeft mij wel uitgenodigd."

Uiteindelijk kiest Manuel er toch voor om gewoon mee te doen aan de quiz, anders "naai je zo'n club erbij". Maar echt gezellig vond 'ie het niet, zo is ook wel te zien als je de aflevering terugkijkt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.