Onmogelijke duetten, Typhoon

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Onmogelijke duetten, Typhoon

Typhoon zingt 'onmogelijk' duet met Louis Armstrong

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Nick en Simon schuiven ABBA even aan de kant en maken sinds vanavond het onmogelijke waar. Dit Volendamse duo zorgt er met wat hulp voor dat bekende Nederlandse zangers, acteurs en BN'ers een duet kunnen zingen met wie ze dan ook willen.

Niets is te gek in dit programma. Of je nu wil zingen met iemand die niet meer leeft óf kiest voor iemand die in het buitenland woont; alles is mogelijk.

De comeback van de oude soul

Aan rapper Typhoon de eer om het spits af te bijten. Hij koos voor een 'onmogelijk' duet met de in 1971 overleden Louis Armstrong. En die keuze kwam niet geheel uit de lucht vallen. "Het is gewoon echt een keuze vanuit mijn hart. Ik ken het van huis uit eigenlijk. Hij deed me zo denken aan de zondagochtenden, gewoon de oude soul en jazz. Mijn vader speelde saxofoon en mijn moeder zong. (..) Ik vond het mooi om mijn achtergrond te eren." 

De making off

Om dit duet überhaupt mogelijk te maken, moest hij alles uit de kast trekken. Opnemen met Eric van Tijn, een clip maken voor een green screen en hij nam er speciaal nog wat extra zanglessen voor. "Het is heel gek, maar elke keer als het nummer begint, zie en voel ik hoe het is om er te staan met hem, dus elke keer krijg ik een glimlach op mijn gezicht." In de clip hieronder zie je hoe dat precies ging!

Realistische taferelen

Het uiteindelijke resultaat liet de andere gasten met open mond achter. "Het eerste wat ik dacht toen ik het zag: het viel me niet op. En toen dacht ik: oh ja, dit ben jij", reageerde Lisa Lois na zijn clip. Ook de rapper zelf kan het haast niet geloven. "Mijn hart, jongen. Ik geloof het ergens. Dat is echt heel bijzonder." 

Lees hier of het Twitterende publiek daar ook zo over dacht.

Toch is er ergens ook kritiek, want: mag je wel zomaar aan het repertoire zitten van iemand die niet meer leeft?

Onmogelijke duetten gemist? Je bekijkt de aflevering hier terug.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder