Twijfels over Married at First Sight-koppel: ‘Ik geloof hier helemaal niets van’

Veronica Superguide’s online eindredacteur Robin Heerkens zit al jaren in een vaste relatie en mag eigenlijk helemaal geen mening hebben over moedige singles die zichzelf in de dating-game storten. Toch deelt hij in deze wekelijkse terugblikcolumn zijn ongezouten mening over de kandidaten van RTL 4-hit Married at First Sight.

Let op: dit artikel bevat spoilers voor de eerste drie MAFS-afleveringen.

Carlo Boszhard in Married at First Sight

Eén ding is zeker na drie afleveringen Married at First Sight: RTL bewaart het beste zeker niet voor het laatst. Het is namelijk niet de vraag óf, maar wanneer de huwelijksbom barst tussen ‘probleemkoppel’ Martijn en Nicole, de eerste ‘Trouwen Zonder Kijken’-kandidaten van het gloednieuwe seizoen. In een heerlijk juicy voorfilmpje zagen we al dat het flink gaat knetteren op huwelijksreis en eerlijk gezegd vind ik dat ook niet zo gek.

'Ik geloof hier helemaal niets van'

De amateurpsycholoog in me schreeuwde het meteen al: deze mensen passen perfect bij elkaar... als vrienden! En laten we eerlijk zijn: met zo’n grote overlap in party friends kan het eigenlijk niet anders dat ze elkaar al meerdere keren tegenkwamen in het uitgaansleven. Het hele ‘trouwen met een onbekende’-verhaal – waar het experiment zowat op drijft – vergt wel een beetje fantasie bij deze twee. Ik kan er maar moeilijk in meegaan. Sterker nog: ik geloof er helemaal niets van. Je kent de vrienden van je vrienden toch ook een beetje? Zeker als je allebei single én van dezelfde leeftijd bent. Hopelijk krijgen we de komende weken iets meer duidelijkheid op dit front.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Nicole en Martijn in Married at First Sight
© RTL

Dezelfde personen in een ander jasje

Nog even over de match zelf: hoezo vonden de experts dit een goed idee? Oké, het blijven natuurlijk twee verschillende personen. Maar de versies die wij voorgeschoteld krijgen, schetsen toch een heel ander beeld? Martijn en Nicole zijn ongeveer even oud, houden flink van feesten, begeven zich in dezelfde kringen (Ibiza, let’s go) en benadrukten tijdens hun ontbijtje op de hotelkamer ook al hoe zeer ze hetzelfde over dingen denken. Om in Marvel-termen te spreken: het lijken wel variants van elkaar, eigenlijk twee dezelfde personen, maar dan in een ander jasje en uit een ander universum.

Het grote, aantrekkelijke onbekende

Door RTL’s teasende gedrag weten we al dat de boel flink uit de bocht gaat vliegen tussen deze twee. Maar als ik dit niet wist, zou ik zeggen dat ze veel te veel op elkaar lijken en dat dat vroeg of laat de doodsteek blijkt voor zo’n match. Het grote onbekende, een nieuw perspectief, andere denkwijzes, een andere omgeving en een vriendenkring die je nog niet kent – allemaal dingen die ‘de ander’ juist spannend, aantrekkelijk en interessant kan maken. Dat hebben Martijn en Nicole toch veel minder? En ja, ik weet ook wel dat ik me hier baseer op nog geen halfuurtje aan Martijn en Nicole-screentime, maar als dit koppel alsnog gaat slagen, moet ik in therapie.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

François en Wilfred in Married at First Sight
© RTL

Wilfred en François

Je kijkt bij Martijn en Nicol eigenlijk naar een nerveus tikkende tijdbom omdat je weet dat-ie binnenkort gaat ontploffen – en dat kan vermoeiend zijn. Gelukkig leerden we deze afleveringen ook nog twee andere MAFS-koppels kennen. De uitgesproken types Wilfred en François – met allebei een echte eigen stijl en vibe - raakten elkaar al flink aan tijdens hun bruiloft. En we zagen vorig seizoen bij Sonny en Dylan al dat dat een héél goed teken kan zijn. Het lijken me ook mensen die, mocht ook deze huwelijksbubbel kapotklappen, in ieder geval niet al bekvechtend en ordinair verwijtend uit elkaar gaan. Deze mannen ogen super respectvol, zacht en lief. Alsjeblieft, laat hier geen ‘Arjan’-achtige twist uit de hoge hoed komen. Ik gooi al mijn liefdesvertrouwen deze kant op.

Maarten en Richelle

Tot slot: Maarten en Richelle. Die kwamen helaas net wat te kort aan bod om een échte goede indruk te maken en stiekem raakte ik ook steeds afgeleid door mijn eigen jaloezie. Deze twee relatief jonge mensen hebben het hartstikke goed voor elkaar. Een goede baan, eigen huis, bij Richelle komt zelfs regelmatig een roedel herten bij het hek staan – het lijkt wel een Disney-wonderland. Ik begon bijna te denken dat er nog allerlei lijken in hun persoonlijkheidskast verstopt moeten zitten. Want als je het allemaal zó goed voor elkaar hebt, er leuk uitziet en zelfverzekerd in het leven staat, heb je óf superveel pech met daten óf je bent zelf niet de makkelijkste om mee samen te leven.

Ik kijk nu al uit naar de volgende aflevering van Martijn-, euh, pardon: Married at First Sight. Laat die huwelijksreis from hell maar komen!

Niets missen? Check hier onze Married at First Sight-overzichtspagina met het laatste nieuws én meerNeem ook een kijkje op onze MAFS-Facebookgroep om mee te praten over de laatste ontwikkelingen. Married at First Sight is elke dinsdag en woensdag om 20.30 uur te zien op RTL 4. Vooruitkijken kan via Videoland!