Brenda Bee en Anouk

Veronica Superguide logo
Brenda Bee en Anouk

Hoe kijkt TVOH-Brenda terug op Anouks snoeiharde kritiek?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Gisteren moest de veelbesproken The Voice of Holland-kandidaat Brenda Bee het strijdtoneel verlaten. Hoe kijkt ze terug op haar deelname én de mediastorm die ontstond na het bikkelharde commentaar van coach Anouk? Wij belden haar op!

Anouk haalde... best wel fel uit na Brenda's auditie. Haar optreden én Anouks uitspattingen gingen vervolgens nogal viral. "Ik had het moment zelf helemaal niet zo intens ervaren", blikt Brenda er nu op terug. "Ik was nog een beetje 'podium-high'. Naderhand kwamen er mensen naar me toe. 'Gaat het wel? Gaat het wel?' Ik dacht alleen: hoezo, het gaat prima hoor."

Stortvloed aan aandacht

De bak met media-aandacht die vervolgens over haar werd leeggegooid, had ze "niet zien aankomen". "Ik had me er wel op voorbereid dat Anouk misschien wel fel ging zijn. Ze heeft wel een track record op dat gebied. Ik was er op dat moment ook wel van bewust dat het tv is. Dat het nog net een tikkie smeuïger werd gemaakt. Maar dat kon ik allemaal wel relativeren."

We hebben een podcast met kijktips!

Brenda en Anouk

Wij (en veel kijkers) kregen af en toe de indruk dat Anouk echt de pik op haar had. Herkent ze dat? "Ik zou niet weten of ze de pik op me heeft." Ze benadrukt dat ze zélf de keuze had gemaakt om er vol overtuiging te staan. Ze heeft dan ook geen spijt. Er is daarna overigens geen één-op-één-momentje meer geweest met Anouk. "We hebben niet meer gepraat."

Hoe kijkt TVOH-Brenda terug op Anouks snoeiharde kritiek?
"Stel dat ik zelf de behoefte had gehad om 'na te praten', voelde ik bij haar al wel dat die behoefte er niet echt was, zeg maar. Die vibe voelde ik niet." Wel geeft Brenda aan dat de makers haar en de andere kandidaten daarna nog wel belden om te vragen hoe het ging en hoe ze het allemaal beleefden. "Met name voor de wat jongere kandidaten, waar het extra heftig voor kan zijn, is dat heel goed."

De Battles

Ook na haar Battle binnen Team Jan Smit (ze zong Emma Heesters' 'Waar Ga Je Heen' met Angelina) deelde Anouk weer een flinke verbale tik uit. Ze had het gevoel alsof ze naar K3 zat te luisteren. "Het was ook niet my kind of song. Ik deed wel mijn ding, ging er vol voor en kon lekker zingen met mijn Battle-partner, maar je krijgt zo'n song gewoon toegeworpen. Hoe had ik het dan moeten doen? Dus ik had deze kritiek al wel een beetje ingeschat."

De toekomstplannen van Brenda

Brenda was, ook voor The Voice, al bezig met het schrijven van nummers op maat. Voor bruiloften, begrafenissen of pasgeboren baby's, bijvoorbeeld. Daar gaat ze mee door. Ook stond ze vaak op de planken bij verschillende theatershows. Maar: er komt ook een derde plaat aan! "In de loop van het jaar wil ik een Nederlandstalige plaat uitbrengen." De reden dat ze meedeed aan het programma? "Het was een soort uitlaatklep omdat het leven zoals ik dat kende, met allerlei optredens de hele week, volledig wegviel door corona."

De coaches zijn welkom

Ook kijkt ze - net als elke artiest, kunnen we ons zo voorstellen - enorm uit naar het moment waarop ze weer voor een volle zaal mag staan. "Dan nodig ik alle coaches uit, front row. krijgen ze ook nog champagne", lacht ze.

Lees verder