Trailer: Michael B. Jordan tussen de brandende boeken in Fahrenheit 451

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Trailer: Michael B. Jordan tussen de brandende boeken in Fahrenheit 451

Trailer: Michael B. Jordan tussen de brandende boeken in Fahrenheit 451

|
|

Laatste update:

Mensen zonder kennis stellen geen lastige vragen! Black Panther’s Michael B. Jordan zet de fik in je bibliotheek, in de vurige trailer van Fahrenheit 451!

In de wereld van Fahrenheit 451 zijn boeken totaal ongewenst. Alle ingewikkelde verhalen en gevaarlijke gedachten die erin staan, staan alleen maar de vreugde van de mensen in de weg. Om het voor iedereen gezellig te houden en de orde te bewaren, gaan ‘brandweermannen’ langs de deuren. Elk boek dat ze tegenkomen gaat onherroepelijk de fik in.

Hoezo?

Guy Montag (Michael B. Jordan, Black Panther) is zo’n brandweerman. In tegenstelling tot zijn collega’s vraagt hij zich af waaróm de vellen papier zo nodig verbrand moeten worden. Uit nieuwsgierigheid houdt hij een paar boeken achter. Dit veroorzaakt een domino-effect, waardoor verschillende mensen in gevaar komen.

Fahrenheit 451 is een bewerking van het beroemde sciencefiction-boek met dezelfde titel. Het werk van Ray Bradbury wordt vaak vergeleken met 1984 en Brave New World, hoewel de schrijver niet per se een dictatoriale overheid op de korrel nam. Bradbury vreesde een toekomst waarin mensen uit zichzelf besloten weinig te lezen, afgeleid door televisie en radio.

De film wordt op 19 mei verwacht op HBO. In Nederland is hij te zien in het Films & Series (X)L-pakket van Ziggo. Fahrenheit 451 werd in 1966 ook al een keer verfilmd, door de bekende regisseur en criticus François Truffaut.

Lees verder