Gretel & Hansel wordt een doodenge versie van het klassieke Hans en Grietje!

Veronica Superguide logo
Gretel & Hansel wordt een doodenge versie van het klassieke Hans en Grietje!

Trailer: Hans en Grietje wordt nóg gruwelijker in Gretel & Hansel

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Het bekende sprookje van Hans en Grietje krijgt een lugubere horrorversie met Gretel & Hansel. Eigenlijk best logisch, als we er over nadenken!

Toen we klein waren hoorden we natuurlijk verschillende sprookjes thuis en op school. Spannende verhalen met (meestal) een verstandige boodschap. Als je deze fabeltjes op latere leeftijd nog eens onder de loep neemt, valt eigenlijk pas op hoe verknipt sommige verhalen zijn.

Een pratende wolf die mensen verslindt? Heksen die mensen in rare schepsels veranderen!? Een oud dametje dat kindjes vetmest om op te eten? De stap naar serieuze horror is écht niet zo groot.

In het verleden zijn er al vaker pure sprookjeshorrorfilms gemaakt, maar doorgaans met een erg klein budget. Gretel & Hansel lijkt het verhaal van Hans en Grietje serieus aan te pakken.

Gretel & Hansel

Gretel & Hansel is geregisseerd door Oz Perkins, bekend van o.a. The Blackcoat’s Daughter. De hoofdrollen zijn voor Sophia Lillis (It) als Grietje, Sam Leakey als Hans, Charles Babalola (The Legend Of Tarzan) als de jager en Alice Krige (Star Trek: First Contact, The Sorcerer’s Apprentice) als de boze heks.

Gretel & Hansel draait vanaf 6 februari in de bioscoop. Trekt zo’n duister sprookje je wel?

Lees verder