Tom Cruise geeft Tenet-review vanuit de bios

Door Robin Heerkens
Tom Cruise

Sinds vandaag draait Christopher Nolans giga-blockbuster Tenet eindelijk in de bioscopen. De eerste reacties beloofden een episch spektakel, wij gaven eerder vandaag een ronkende recensie, maar als je nóg niet overtuigd bent, laten we het graag aan Tom Cruise over om je over de streep te trekken!

Meneer Mission Impossible zet een geinig filmpje op zijn socials waarin 'ie voor het eerst in lange tijd weer een bioscoopje pakt. Tom - met uiteraard een stylish mondkapje op - voelt zich zo te zien als een kind in een snoepwinkel. Kijk 'm eens blij zijn!

Tom Cruise over Tenet

"Great to be back in a movie theatre, everybody", spreekt Tom de zaal toe terwijl de credits van Tenet voorbij rollen. Gedurende de film zien we enkele shots van Tom die zijn ogen uitkijkt. Het oogt allemaal heel lief, warm en bemoedigend. We zouden bijna vergeten dat ie bij het super-enge Scientology zit. Bijna dan. Oh ja: wie een uitgebreide review over Tenet wil, kan beter ons stuk lezen. Tom maakt er namelijk niet zo heel veel woorden aan vuil. "Did you enjoy the film?", vraagt iemand terwijl hij de zaal uitloopt. Tom: "I loved it! I loved it." Nou, kort maar krachtig, toch?

Waar gaat Tenet over?

We zouden je graag precies vertellen waar Tenet over gaat, maar na het kijken van de trailers word je niet opeens veel wijzer. We volgen in ieder geval John David Washingtons personage die bij een of andere groepering zit die de derde wereldoorlog moet zien te voorkomen. En hij maakt daarbij gebruik van een techniek waarmee hij tijd kan 'terugdraaien' op bepaalde objecten. Of zoiets. Maakt allemaal ook niet heel veel uit: de cast is verder super, met onder meer Robert Pattinson, en het concept en de actiebeelden zien er weer heerlijk Nolan-achtig uit. Gaat dat zien! 

Tenet draait vanaf vandaag in de bioscopen!