Tijs van den Brink Het Familiediner

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tijs van den Brink Het Familiediner
BN'ersOphef

Tijs van den Brink faalt als presentator Het Familiediner

|
|

Laatste update:

De EO is in een stoute bui. In een ludiek en grappig bedoeld filmpje is te zien hoe Tijs van den Brink Het Familiediner 'overneemt' van Bert van Leeuwen - en het loopt al snel gierend uit de klauwen.

Dat is natuurlijk ook de goden verzoeken, Bert van Leeuwen ís Het Familiediner. Die kun je er niet zomaar vanaf halen. Tijs krijgt dan ook keihard de wind van voren en belandt in een gevaarlijke situatie.

Tijs en Bert

Tijs heeft een rebranding nodig, vinden twee marketingmiepen van de EO. "Nee joh. Dit is echt niets voor mij", zucht hij. Met lichte tegenzin gaat de Op1-presentator toch overstag. Vervolgens is het op naar de ruziënde mensen! Met een pan aardappels in de arm - context volgt zo - kart Tijs naar ene Gradus. Hij komt al aardig in de Bert van Leeuwen-vibe terecht. Toch is de transformatie van korte duur.

De hel breekt los

Het zit namelijk zo: Gradus' zus Conny (de Satan in dit verhaal) gaf haar broer ooit eens te weinig piepers. Kan écht niet, natuurlijk. Als ze met zijn drieën om tafel zitten, slaat het noodlot bijna toe. Gradus houdt het niet meer en slaat een vaas kapot op tafel. Conny gooit woest een verwelkt bloemetje terug. Totále paniek. Gelukkig stormt Tijs met gevaar voor eigen leven weg en belt hij meteen met Bert, die op een zonovergoten locatie aan een cocktail lurkt. "Bert! Dit gaat echt helemaal fout! We hebben jou nodig!

De toekomstige Gouden Kalf-winnaar in actie:

Bert van Leeuwen to the rescue

Thank God: het is natuurlijk een in scène gezette Familiediner-promo want uiteraard presenteert Bert van Leeuwen het programma gewoon. Grappig detail: het verzonnen aardappelverhaal is zo bizar nog niet. Zo bereikten we niet lang geleden een dieptepunt in Het Familiediner en dat had alles te maken met huismerkcola.

Het Familiediner is vanaf 1 augustus elke maandag om 21.25 uur te zien op NPO 1.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder