Thor-regisseur Taika Waititi als Hitler in trailer voor komedie Jojo Rabbit

Door Redactie
Jojo Rabbit trailer Taika Waititi Hitler

Nadat we een tijd terug al een eerste teasertrailer voorbij zagen komen voor de komedie JoJo Rabbit, hebben we hier nu een volledige trailer. En deze film ziet er compleet krankjorem uit, zoals we mogen verwachten van Taika Waititi. Deze Nieuw-Zeelandse filmmaker brak in 2017 wereldwijd door met de derde Thor-film Thor: Ragnarok, waarin Marvel de regisseur toestond om hun Dondergod een complete make-over te geven met zijn eigen absurde gevoel voor humor. Daarvoor maakte Waititi al naam met de ook al zo geschifte vampierenkomedie What We Do In The Shadows. JoJo Rabbit belooft nog een stapje verder te gaan.

Een “gewone” komedie over een jongetje en zijn denkbeeldige vriendje

Deze komedie vertelt over een Duits jongetje dat een imaginair vriendje heeft dat hem moed inpraat. Tot zover niets bijzonders, wel meer kinderen die een denkbeeldig vriendje of vriendinnetje hebben. Maar hier komt de twist: de film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, en het denkbeeldige vriendje is niemand minder dan Adolf Hitler. Die wordt ook nog gespeeld door Waititi zelf. En dan ontdekt het ventje dat er bij hun in huis een Joods meisje is ondergedoken.

Oscarkansen?

Jojo Rabbit is een productie van Fox Searchlight, de arthouse divisie van 20th Century Fox. En dat bedrijf valt sinds kort onder Disney. Naar verluidt voelt de nieuwe Fox-eigenaar zich nogal in de maag gesplitst met deze provocerende anti-racisme komedie. Studiobazen zouden zich knarsetandend door een eerste screening heen hebben gewerkt. Desondanks wordt op Oscargebied toch wel het een en ander verwacht van deze film. De cast bestaat naast Waititi zelf immers uit klinkende namen als Scarlett Johansson en Sam Rockwell. In Nederland moet de film op 9 januari 2020 uitkomen. En dan komt Waitit in november 2021 met de vierde Thor-film Thor: Love and Thunder, waar we nu al niet op kunnen wachten.