Thor-Regisseur begint met opnames Nazi-komedie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Thor-Regisseur begint met opnames Nazi-komedie

Thor-Regisseur begint met opnames Nazi-komedie

|
|

Laatste update:

Na het overdonderende succes van Thor: Ragnarok kan regisseur Taika Waititi doen wat hij wil. Dus besloot de excentrieke filmmaker van de gelegenheid gebruik te maken en een film te gaan maken die anders nooit van zijn leven door een studio goedgekeurd zou worden. De eigenzinnige Nieuw Zeelander is begonnen met de opnames van de anti-racismekomedie Jojo Rabbit, waarin hij zelf Adolf Hitler speelt.

Blij om boze racisten

Op Twitter laat Waititi vanuit Praag weten dat de opnames in volle gang zijn: “De eerste week zit erop van onze anti-fuckface satire Jojo Rabbit. Ik kan niet wachten om de film met de hele wereld te delen. En hoe kun je Hitler beter beledigen dan hem door een Polynesische Jood te laten regisseren?”, aldus de Maori-komiek met Russisch-Joodse roots. Eerder kondigde hij de film al aan met de volgende pitch: “We hebben een geweldige cast bij elkaar verzameld en ik heb er ontzettend veel zin in om Nazi's en hun ideeën belachelijk te maken. Deze film gaat een heleboel racisten boos maken en daar ben ik er erg blij mee” aldus Waititi.

Denkbeeldige vriendschap met Hitler

Jojo Rabbit draait om een jong Duits jongetje dat grootgebracht wordt door zijn alleenstaande moeder, die gespeeld wordt door Scarlett Johansson. Het eenzame ventje heeft maar één vriend en die is nog imaginair ook; de jongen beeldt zich namelijk in dat hij bevriend is met Adolf Hitler. Zijn Duitslandliefde wordt echter op de proef gesteld als hij een meisje ontmoet dat zijn hele wereldbeeld overhoop gooit. Naast Waititi en Johansson zijn ook Sam Rockwell en comédienne Rebel Wilson in de film te zien.

Eigenzinnige indie-komedies

Voordat Marvel Studios de Nieuw Zeelandse filmmaker uitkoos om de derde Thor-film te regisseren werd hij bekend met indie-komedies als de vampieren-mockumentary What We Do In The Shadows en het stiekem best ontroerende The Hunt For The Wilderpeople, met de brutale tiener Julian Dennison die nu in Deadpool 2 te zien is. In deze films liet Waititi al zijn absurde gevoel voor humor zien wat in Thor: Ragnarok nog duidelijker naar boven kwam.

Lees verder