Coaches The Voice of Holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Coaches The Voice of Holland

The Voice of Holland: alle kandidaten op een rij

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

The Voice of Holland 2020/2021 zit weer bomvol nieuwe potentiële megasterren. In de uitzendingen op RTL 4 volgen ze elkaar in rap tempo op dus hierbij even een handige recap. Wie doen er ook alweer mee, wat doen ze als ze niet zingen én voor welke coach kozen ze?

Deze lijst krijgt elke week een update!

Team Waylon

Refael Mirila (uitgeschakeld in The Knockouts)

Blikvanger Refael belandde twaalf jaar geleden in Nederland om te studeren aan het Conservatorium. Hij liep hier zijn droomvrouw tegen het lijf met wie hij een zoon kreeg. In het dagelijks leven schrijft Refael zijn eigen muziek en werkt in de digitale marketing. Hij hoopt door zijn deelname aan TVOH genoeg bekendheid te krijgen om uiteindelijk van zijn muziek rond te kunnen komen. Hij had de coaches voor het uitkiezen, maar ging uiteindelijk voor Waylon, die zijn stoel in The Knockouts aan Sezina gaf.

Cécile Buteau (uitgeschakeld in The Knockouts)

Cécile, geboren op Haïti, werd als jong meisje geadopteerd. Ze groeide op in een vrij wit dorp, Wijchen, en dat was niet altijd makkelijk voor haar. Maar ze is enorm trots op haar afkomst. Ze is opgegroeid in een heel warm nest en woont dan ook nog met veel plezier thuis. Cécile belangrijkste doel als artiest? Gevoel overbrengen! Ze omschrijft zichzelf als een enthousiaste, kleurrijke en vriendelijke zangeres die als een souldiva op het podium kan staan. Waylon wist haar ervan te overtuigen om in zijn team te komen!

Dat laatste bleek een goede keuze, want ondanks haar 'underdogpositie' in De Battles koos Waylon vol overtuiging voor haar. In The Knockouts werd ze helaas van haar stoel gewipt door Channah.

Jorieke Sterken (zat op de 'save'-stoel in Team Waylon, maar ligt er nu uit)

Jorieke ken je misschien nog van de talentenjacht House of Talent. Misschien, want deze show was helaas geen kijkcijferkanon… Via The Voice of Holland wil Jorieke zich graag weer in de kijker spelen. Dat mislukte: ze mocht niet door naar The Knockouts.

Kaan Kurmus (geëlimineerd in de Battles)

Kaan werd geboren in Istanbul, maar is eigenlijk van Armeense afkomst. In Turkije zat hij jarenlang in de muziekbusiness, maar zijn leven werd steeds lastiger omdat hij atheïstisch is. Toen hij met zijn vrouw door Europa toerde werd hij verliefd op Nederland en besloten ze te emigreren.

Ondanks zijn muzikale ervaring werkt Kaan op dit moment in een fabriek: Hij ziet The Voice of Holland als dé manier om weer geld te verdienen met zijn passie. Zijn Voice-avontuur strandde echter na de Battles.

Jeffrey Kuipers (vroegtijdig geëlimineerd in de Battles)

Jeffrey is jarenlang dameskapper geweest. Hij runde zijn zaak samen met man Michael. Tegenwoordig is hij wijkbeheerder bij een sociale woningbouwverhuurder, staat hij graag in de keuken en heeft 'ie een bekende buurman: volkszanger René Karst. Met de hulp van coach Waylon hoopte Jeffrey op die langverwachte muziekdoorbraak, maar hij vloog er vroegtijdig uit bij de Battles.

Sem Rozendaal (door naar de liveshows)

Sem springt er echt uit met zijn grote bos haar en bijzondere kledingstijl! Hij blijft niet onopgemerkt in het dorp waar hij woont met zijn ouders: ’s Gravenmoer, volgens Sem “een dorp met drie honden en een kip”. Sem zit in het zesde jaar van het vwo en weet nog niet precies wat hij daarna wil doen.

Hij houdt van country en blues, maar is ook niet vies van een beetje rock & roll. Extra bijzonder: hij begeleidt zichzelf op gitaar. Niet gek dat hij uiteindelijk dus koos voor... Waylon! En met succes: hij won namelijk zijn Battle en Waylon wisselde Sezina op het laatste moment in voor Sem tijdens The Knockouts; gewaagd, want de zangeres leek héél hoge ogen te kunnen gooien.

Karlijn de Vries (vroegtijdig geëlimineerd in de Battles)

Karlijn is een zelfbenoemd laatbloeier. Ze treedt al jaren op en is fulltime bezig met muziek. Op een gegeven moment ging ze alleen iets te hard en belandde ze in een burn-out.

Inmiddels voelt ze zich weer helemaal de oude en hoopt ze op die langverwachte doorbraak. Waylon draaide als enige coach om voor Karlijn, maar ze vloog er uiteindelijk toch uit.

Channah Hewitt (afgevallen in liveshow 3)

Voor Channah is de showbizz niet iets nieuws. Op haar vijfde stond ze al voor het eerst in een kindermusical: De 101 Dalmatiërs. Zingen en dansen is helemaal haar ding. Ze begon dan ook aan de musicalopleiding bij Lucia Marthas, maar door een blessure kon ze niet meer dansen. Gelukkig zette ze ondertussen gewoon door met zingen! Het leverde haar een plekje op in team Waylon. Uiteindelijk wist Channah met haar stem en dansmoves het tot de halve finale te schoppen! 

Michelle Splietelhof (geëlimineerd in de Battles)

Michelle speelde in musicals als Cats, Les Misérables en Zorro. Muziek is echt haar passie, maar intussen heeft ze een nog grotere liefde gekregen: haar dochter. Muziek kwam op een lager pitje te staan, maar mede door de steun van haar dochter heeft ze besloten de spotlights weer op te zoeken! Tot groot genoegen van Waylon, die haar coach mocht zijn. Inmiddels doet ze niet meer mee.

Sezina Kelsey (uitgeschakeld in The Knockouts)

Hé, een oude bekende! Twee jaar geleden stond Sezina in de Voice Kids-finale en nu keert ze terug voor keiharde revanche. Sezina zit op het vwo en naast muziek houdt ze enorm van tennissen. Als ze haar diploma heeft gehaald wil ze gaan zingen, maar mocht dit niet lukken dan wil ze piloot of luchtverkeersleider worden! De afgelopen jaren deed ze veel podiumervaring op en samen met coach Waylon hoopt ze nu de concurrentie in te maken. Ze leek goed op weg totdat Sem op de valreep haar stoeltje inpikte.

Livv (geëlimineerd in de Battles)

Weer een oude bekende! Livv deed als piepjong meisje van elf mee aan het eerste seizoen van The Voice Kids, toen gewoon als Lieke van ‘t Veer.

Ze behaalde de finale. Nu, tien jaar na The Voice Kids, wil ze niet alleen weer de finale halen, maar er nu ook met de winst vandoor gaan. In de tussentijd heeft ze veel ervaring opgedaan en een enorme following gekregen online - vandaar die kekke artiestennaam. Gaat het met coach Waylon lukken om de concurrentie te verpulveren? Spoiler alert: nee. Haar avontuur strandde bij de Battles.

Renee Schnater (zat even op de save-stoel van Jan Smit, maar is nu geëlimineerd)

Renee (19), die in team Waylon zit, reisde tijdens haar tussenjaar de hele wereld over en nu studeert ze Media en Cultuur. Renee heeft zichzelf op jonge leeftijd gitaar, piano en viool aangeleerd. Tegenwoordig schrijft ze veel eigen muziek. En als ze dat niet doet, trekt ze een schildersbroek aan. Als bijbaan werkt ze namelijk bij een schildersbedrijf en ook in haar vrije tijd schildert ze veel.

Ze koos in eerste instantie voor team Waylon, maar moest het na haar Battle toch doen met een plekje op de 'steal'-stoel van Jan Smit. Die verloor ze uiteindelijk...

Senja Sargeant (uitgeschakeld in The Knockouts, na vaag verhaal van Waylon)

Haar moeder kwam voor de liefde naar Nederland en ook Canadese Senja viel een aantal jaar later voor een Nederlandse man. Samen met hem en twee stiefkinderen woont ze inmiddels zo’n vier jaar in IJmuiden. Na een ongelukkige tijd in Canada ziet ze haar komst naar Nederland als een tweede kans. Samen met Waylon ging ze aan haar muzikale droom werken. De samenwerking kreeg een vreemd einde, toen Waylon haar níet meenam naar de liveshows. In plaats daarvan beloofde hij “samen muziek met Senja te gaan maken”, waarna de zangeres teleurgesteld afdroop.

Anne Peters (vroegtijdig geëlimineerd in De Battles) 

De 17-jarige Anne woont met haar ouders en hond Bommel in... Zaltbommel! Anne zit op de havo, houdt van zingen en is ook een fanatieke hockeyspeelster. Misschien iets te fanatiek, zo bewijzen de krukken waar ze op loopt. Op haar bucketlist stonden twee dingen: haar haar millimeteren en succesvol zijn in The Voice of Holland.

Coach Waylon hoopte haar vooral met dat laatste te kunnen helpen, maar helaas moest ze toch het onderspit delven tegen haar teamgenoten Cécile en Renee.

Daniël Bos (vroegtijdig geëlimineerd in De Battles)

Daniëls muziekcarrière begon eigenlijk tegelijkertijd met het behalen van zijn zwemdiploma. Als cadeautje kreeg hij van zijn ouders een speelgoedgitaar. En the rest is history. Toen zijn latere gitaarleraar hem vroeg om er ook eens bij te gaan zingen, was het hek helemaal van de dam.

Coach Waylon wilde dolgraag met hem aan de slag, maar helaas duurde het TVOH-avontuur van Daniël niet lang. Vlak voor de ultieme Battle besloot Waylon hem al naar huis te sturen, en zijn teamgenoten Jorieke en Sem door te sturen naar de Ring.

Team Ali B

Omar Lansheuvel (geëlimineerd in de Battles)

Omar woont met zijn hondje Rikki bij zijn ouders in Rotterdam. Hij is een enorme Michael Jackson-fan en heeft naar eigen zeggen dan ook alle Jackson-dansmoves onder de knie. Momenteel werkt hij in een callcenter, maar hij droomt ervan om die hoorn erop te mogen gooien voor een muziekcarrière waar hij van kan leven. Coach Ali B nam Omar helaas niet mee naar The Knockouts.

Robin Kuipers (uitgeschakeld in The Knockouts)

Deze zeventienjarige Haagse werd door de jury de hemel in geprezen! Jan Smit noemde Robin “een gedoodverfde winnaar” en Ali B. sprak óók al over “finalemateriaal”. Samen met Ali gaat Robin aan haar stemcontrole werken, zodat ze ook wat ‘kleinere’ liedjes aan kan.

Robin volgt de opleiding tot onderwijsassistent en als ze de pannen niet van het dak zingt, dan bakt ze graag tropische taarten en desserts. Helaas strandde ze in The Knockouts…

Sjoerd Bos (geëlimineerd in De Battles)

Sjoerd droomde van een carrière bij de marechaussee totdat de ziekte van Lyme hem die mogelijkheid ontnam. Terwijl hij noodgedwongen thuiszat, verdiepte hij zich steeds meer in muziek en besloot hij dat dít zijn nieuwe weg werd. De stem heeft hij, maar helaas is TVOH toch niet helemaal zijn pad. De zanger werd niet meegenomen door zijn coach Ali en ondanks een steal van Jan moest Sjoerd diezelfde aflevering nog naar huis.

Kimberley ter Haar (vroegtijdig geëlimineerd in de Battles)

Kimberley is een singer-songwriter in hart en nieren en is er na een loodzwaar jaar helemaal klaar voor om zichzelf te laten horen, zowel in zang als in rap. Naast haar muzikale passie, volgt ze sinds januari de opleiding ook nog de ROC-opleiding Administratie. Ze verblufte twee coaches, maar haar keuze stond bij het kiezen van haar auditienummer al vast: Ali B... maar helaas duurde het TVOH-avontuur ook voor haar niet lang. Ali besloot haar namelijk niet mee te nemen naar de definitieve Battle-ronde.

Shanelle de Lannoy (uitgeschakeld in The Knockouts)

Shanelle treedt op op Indische evenementen, zingt Indonesische muziek en online steekt ze bekende nummers in een Indonesisch jasje. Ze hoopt ooit te kunnen leven van de muziek en volgt dan ook het Conservatorium in Enschede. Met Ali B hoopte ze een volgende carrièremove te kunnen maken… Dit ging uiteindelijk niet door: ze wist geen stoeltje te veroveren in The Knockouts.

Alyssa van Ommeren (uitgeschakeld in de liveshows)

Alyssa is pas 16 jaar, maar heeft haar zaakjes al goed op orde. Ze volgt niet zomaar vwo, maar het technasium. Later wil ze dolgraag kunstorganen ontwerpen. Ook is ze eigenlijk elke dag wel met muziek bezig en vindt ze af en toe nog tijd om te voetballen. Coach Ali - die als enige omdraaide - sleepte dit multitalent binnen. En met succes! Alyssa zorgde namelijk met haar Battle tegen Sjoerd voor een enorme verrassing, en daarmee is ze verzekerd van een plek in The Knockouts. Hierin zong ze weer uitstekend, maar haar avontuur eindigde in de eerste liveshow!

Nienke Fitters (door naar de liveshows)

Nienke heeft een grote muzikale droom. Het liefst wil ze een eigen theatertour vol powerballads. In het dagelijks leven is ze KLM-stewardess en als ze niet aan het bijkomen is van jetlags borrelt ze er graag op los met vriendinnen en spendeert ze tijd met haar familie.

Samen met coach Ali jaagt ze nu haar Voice-droom na. Op Insta kun je ondertussen ook genieten van haar loepzuivere covers, zoals deze Adele-parel. Nienke verjaagde Karlijn uit haar stoel, en gaat dus ook door naar de liveshows!

Emmy el Sayed (uitgeschakeld in The Knockouts, als één act met Effrens & Hessel Du Mark en Naomi)

Als zesjarig meisje stond Emmy al voor de televisie mee te zingen met High School Musical. Herkenbaar! Ze wil Nederland iets unieks geven met haar 'slow-R&B-sound', maar is ook zeker niet bang om wat te rappen tussendoor. Ze koos voor team Ali B en vormt na de Battles één act met Naomi en Effrens & Hessel Du Mark. In The Knockouts vloog het team er al snel uit.

Naomi Faerber (uitgeschakeld in The Knockouts, als één act met Emmy en Effrens & Hessel Du Mark)

De Surinaamse Naomi is geboren en opgegroeid in Paramaribo, waar ze al een soort celeb is en haast niet meer normaal over straat kan zonder herkend te worden. Haar zesjarige zoontje Saninhio Prince woont nog bij haar moeder in Suriname, maar Naomi is naar Nederland gekomen om zich vol te richten op haar muziek. Samen met coach Ali B, Naomi en Effrens & Hessel Du Mark - waar ze nu een act mee vormt - ging ze de strijd aan, maar in The Knockouts vloog het team er snel uit.

Karlijn Luisman (uitgeschakeld in The Knockouts)

Karlijn Luisman - een oude Voice Kids-bekende - woont met haar ouders en zus in het dorpje Gramsbergen. Een saaie boel, vindt ze zelf, maar in het plaatselijke warenhuis is ze regelmatig te vinden voor wat dorpse gezelligheid. Ze studeert de opleiding Onderwijsassistent, maar droomt stiekem van een grote muzikale carrière. Coach Ali wilde graag helpen, maar Karlijn viel uiteindelijk af door Nienke.

Senne Didderen (vroegtijdig geëlimineerd in de Battles)

De Limburgse Senne (20) - die in team Ali B zit - was als kind al heel beweeglijk en creatief en haar ouders zetten haar dan ook op dansles. Met succes, want ze volgde een vooropleiding dans op Codarts. Inmiddels ligt haar interesse meer bij zingen en studeert ze Urban Contemporary aan de Hogeschool van de Kunsten. Dansen heeft ze echter niet uit haar leven verbannen. Ze treedt namelijk regelmatig op als danseres bij een liveband. In een glitterpak gaat ze dan los op de bekendste discohits!

Job Teunis (zat even op de steal-stoel van Waylon, maar ligt eruit)

“Was het nou een jongen of een meisje?”, vroeg coach Ali B zich af na de Blind Audition van Job vorig seizoen. “Nee, een vrouw”, waren Anouk en Waylon het met elkaar eens. Maar daar hadden ze zich dus flink in vergist. En daarom is Job nu weer terug. Met een enorme following erbij op social media en een boost van zelfvertrouwen is hij er klaar voor om te revancheren! Maar... het mocht niet baten. Job kwam niet door The Battles heen.

Effrens & Hessel Du Mark (uitgeschakeld in The Knockouts, als één act met Emmy en Naomi)

'Effrens' en 'Hessel Du Mark', uit team Ali B, hebben elkaar leren kennen bij een recruitment kantoor. Twee dingen hadden ze gemeen: ze vonden het bedrijf niks en waren gek op muziek. Er onstond een vriendschap én een uniek rap-zang-duo. Waar hun artiestennaam vandaan komt? Als je puzzelt met voorletters, achternamen & tweede namen én inspiratie haalt uit Japan, kom je op deze bijzondere artiestennaam uit.Bijzonder: ze gingen door in de Battles en vormen nu één act samen met Emmy en Naomi. Dit bleek helaas van korte duur: bij The Knockouts vloog het team er snel uit.

Annabelle Leenheer (geëlimineerd in de Battles)

Al van kleins af aan zat Ali B's Annabelle in de auto met haar moeder hele nummers te verzinnen en te zingen. Ze moest en zou haar muzikaliteit kwijt en stond dan ook al op haar zesde op de tafel te dansen. Annabelle gaat full yolo: een plan B heeft ze niet, alles wat ze wil is muziek maken. Maar helaas: het mocht niet baten, ze doet niet meer mee.

Younique (vroegtijdig geëlimineerd in de Battles)

Younique is een soort next-level OG3NE. Ze zijn niet met zijn drieën, maar met zijn vieren. De samenstelling? Lotte en Evi zijn zusjes, Deiñé en Marieke zijn schoonzusjes, Evi en Deiñé zijn beste vriendinnen en Lotte en Marieke zijn beste vriendinnen. Snap je? Ze zaten in team Ali B en strandden vroegtijdig in de Battles.

Team Jan Smit

Angelina Garcia (uitgeschakeld in The Knockouts)

De Amsterdamse Angelina is al regelmatig zingend achter de bar van café Tante Roosje te vinden waar ze in de bediening werkt. Inmiddels heeft ze haar opleiding tot dierenartsassistent omgeruild voor de musicalopleiding in Den Haag en gaat ze vol voor de muziek. Jan Smit nam Angelina mee op sleeptouw in zijn team en dat bracht haar uiteindelijk tot The Knockouts!

Dionne Damen (uitgeschakeld in The Knockouts)

Dionne, geboren in Amstelveen, woont inmiddels op zichzelf in Amsterdam. En je zou haar al kunnen kennen! Dionne deed toen ze 14 was mee aan The Voice Kids. Niet alleen óp het podium vond ze het superleuk, de sfeer achter de schermen trok haar ook aan. Mede daardoor begon ze aan de opleiding Creative Business. Nu is ze terug bij The Voice, niet om te solliciteren maar om het podium te ownen! En dat heeft ze gedaan, maar helaas net niet genoeg om een stoel te krijgen in The Knockouts.

Wilco de Roon (vroegtijdig geëlimineerd in de Battles)

Volgens Wilco gaat muziek maken voor hem over emotie en gevoelens overbrengen, daar hoeft hij zijn geld niet per se mee te verdienen. Hij kan zijn werk als Nederpop vocalist goed combineren met zijn baan als Projectmanager ICT Consultancy. Wilco's grote idool is en blijft Guns N' Roses-gitarist Slash. Jan draaide als enige voor 'm om! Wilco is helaas niet verder gekomen dan de Battles.

Lisa Post (vroegtijdig geëlimineerd in de Battles)

De half-Franse Lisa maakte veel indruk op Jan Smit, met een Franstalige cover van Lady Gaga. Lisa is nog maar negentien en haalde dit jaar haar VWO-diploma. Ze is van plan om Psychologie te studeren in Amsterdam maar heeft eerst een ‘tussenjaar’ ingepland…

Het had natuurlijk mooi geweest als ze die bijna helemaal kon invullen met The Voice of Holland, maar helaas! Jan Smit vond dat ze 'nog iets meer uit haar schulp moest kruipen' en nam haar daarom niet mee naar de definitieve Battle.

Evie van der Heijden (uitgeschakeld in The Knockouts)

Dat Evie de muziek in wil blijkt wel uit haar opleiding: ze studeert aan The Rock City Institute in Eindhoven! Evie is vooral erg nuchter, maar op het podium geeft ze alles wat ze in huis heeft. Als bijbaantje werkt de studente nu nog achter de kassa, maar als ze dit werk in kan wisselen voor een muzikale loopbaan is ze natuurlijk meteen vertrokken! 

Eén ding is duidelijk: Evie heeft zichzelf kunnen laten zien. Ze won haar Battle met gemak en gaf een spetterend optreden tijdens The Knock-Outs. Door Jans woorden “ik denk dat Jasper meer mijn hulp nodig heeft dan jij” moest ze alsnog haar stoel afstaan!

Maartje Rutgers (geëlimineerd in de Battles)

Maartje komt uit een muzikaal nest. Vader speelt cello, moeder viool en zowel haar ouders als haar vier broers zijn afgestudeerd aan het Conservatorium. Maartje zelf werk fulltime in de horeca en zit in drie (!) bands. Ze wil laten zien dat je ook zonder muziekopleiding succesvol kan zijn in business. Coach Jan mocht haar verder helpen, maar het Voice-avontuur van Maartje is gestopt.

Brenda van Aartsen  (zat in de stoel van Team Ali, maar ligt er nu uit)

Brenda, artiestennaam 'Brenda Bee', haalde werkelijk waar het bloed onder Anouks nagels vandaan, maar coach Jan Smit was hartstikke blij met Brenda. Ze is overigens al tien jaar fulltime met muziek bezig. Overdag klust ze erop los en staat ze het liefst met de laarzen in de modder, maar in de avond staat ze swingend op het podium. Jan nam haar na de Battles niet mee, en ze vloog er definitief uit nadat ze haar plekje op de save-stoel van Ali B verloor.

Jasper Wever (door naar liveshows)

Jasper doet iets wat veel Nederlanders zullen herkennen: met een fles shampoo in z’n hand zingt hij graag liedjes van Adele. Het enige verschil: hij kan het wél écht goed. Deze family man tovert elke dag een nieuw gerecht op tafel voor zijn vrouw en twee kids. Hij is dol op koken!

In het dagelijks leven is Jasper opticien, maar stiekem droomt hij van een muzikale carrière! Jan had wel oog voor Jesper (pun intended) en wist hem binnen te hengelen.

Zijn optreden tijdens The Knockouts was by far niet de allerbeste, maar hij wist zijn coach Jan mooi wel te overtuigen om hem nog die kans te geven.

René Jonker (geëlimineerd in de Battles)

René lijkt een stoere rocker, maar heeft ook een softy-kant hoor. Hij houdt van de muziek van Jacques Brel, Ramses Shaffy en Tom Waits. Mannen die het leven kennen en het met een doorleefde stem bezingen. Zo ziet René zichzelf ook.

Dat hij mee zou doen aan The Voice had hij echt nooit kunnen bedenken, zo gaf hij aan. In het dagelijks leven doet René best veel dingen. Freelance theatermaker, scheepskok én huisschilder. Hij had de keuze uit Ali en Jan en koos uiteindelijk voor de expertise van Jan, maar hij vloog eruit na de Battles. 

Bram Houg (uitgeschakeld in The Knockouts)

Hè, Bram kennen we nog! Twee jaar geleden deed de oud-Kinderen voor Kinderen-ster al een poging bij The Voice. Een slippertje in The Knockouts kostte hem een plek in The Liveshows. Hij had er zo op gehoopt om nu wel verder te komen dan the Knock-outs, maar jammer maar helaas liepen de zenuwen zó hoog op dat het ook dit jaar niet zijn beste optreden was. Coach Jan liet hem dan ook na kort op de stoel te hebben gezeten weer gaan!

Hilde Vos (geëlimineerd in De Battles)

Hilde is een van de weinige countryzangeressen van dit Voice-seizoen. De liefde voor het genre zat er al vroeg in. Op haar veertiende kocht ze van haar zakgeld al een cd van Dolly Parton. Haar vader was gitaarleraar en op zijn gitaar heeft ze zichzelf gitaar leren spelen. Inmiddels heeft ze al de enige ervaring opgedaan en is het naar eigen zeggen tijd voor haar om ook het Voice-avontuur te rocken! Jan zag het wel zitten en draaide (als enige coach) om... maar helaas hield ook dit avontuur na haar Battle vroegtijdig op. 

Anne van der Zee (vroegtijdig geëlimineerd in de Battles)

Het afgelopen jaar heeft Anne de halve wereld gezien. Tijdens haar studie aan de Lucia Marthas Institute for Performing Arts besloot ze zich aan te melden voor audities om te performen op een cruiseschip. Ze reisde met het schip naar Hawaii, Fygi, Canada, Australië en ga zo maar door. Dit performen heeft ze zeven maanden gedaan en dit smaakte zeker naar meer. Coach Jan Smit mocht haar (voor even) begeleiden.

Laura Ross (vroegtijdig geëlimineerd in de Battles)

De muzikaliteit heeft Laura (zat in team Jan Smit) van haar ouders, zij hebben allebei gezongen in een koor. En haar moeder zingt nog steeds op haar werk, ze wordt ‘de zingende zuster’ genoemd in het verpleegtehuis. Laura heet dan wel niet de zingende zuster, ze heeft wel degelijk een artiestennaam. “Zie je voor je, bij een optreden: Hier is Laura Rosskam! Dat klinkt toch nergens naar?”. En toen dacht ze: ik ben Laura en ik kom uit Oss, dus... het wordt Laura Ross.

Dim de Groot (afgevallen in de tweede liveshow)

Dim (20) woont samen met zijn ouders en zus in het kleine dorpje Hem in Noord-Holland. Hij heeft naar eigen zeggen de liefste ouders van de wereld en wil daarom voorlopig nog lekker thuis blijven wonen. Hij is afgestudeerd aan de opleiding Interieur, maar dit was niet wat hij wilde doen. Hij heeft het over een hele andere boeg gegooid en werkt nu als... barista en freelance schoonmaker! Hij ging het TVOH-avontuur aan met Jan en dat bleek een goede keuze: hij heeft het namelijk volgehouden tot de tweede liveshow.

Team Anouk

Nasha Baey (geëlimineerd in de Battles)

De goedlachse Nasha Baey is een wandelende radio, ze zingt letterlijk de hele dag. Zo ook op haar werk. Klanten van de koffiewinkel waar ze werkt worden al regelmatig 'geconfronteerd' met deze swingende en zingende barista. In haar vrije tijd werkt Priscilla als een soort sportschoolbeest aan haar killerbody. Met coach Anouk hoopte ze verder te komen, maar ze vloog eruit na de Battles.

Inge Lamboo (uitgeschakeld in The Knockouts)

Inge is geobsedeerd door muziek, en leerde zichzelf meerdere instrumenten te bespelen. Inge valt op meiden en heeft mede daardoor een wat minder prettige tijd achter de rug. Hierdoor zingt ze graag over wat zwaardere onderwerpen, omdat ze vindt dat deze niet doodgezwegen moeten worden. Inge wist het tot The Knockouts te schoppen, maar helaas hield het avontuur voor haar daar op. En daar baalde ze zelf behoorlijk van! Met tranen in haar ogen en flink wat scheldwoorden uit haar mond verliet ze het podium.

Joanne Tholel (vroegtijdig geëlimineerd in de Battles)

Joanne - die voor Anouk koos - won samen met haar reggaeband de World Reggae Contest in Polen en mocht daardoor in Jamaica een album opnemen met de producers van niemand minder dan Bob Marley. Ze is ook een echte talentenjachtentijger. Lokale competities, musicals, Kinderen voor Kinderen en het Junior Songfestival; eigenlijk ontbrak alleen The Voice nog. Helaas was het TVOH-avontuur van korte duur. Anouk besloot nog voor de Battles om Joanne naar huis te sturen, omdat ze toch net te onzeker was in vergelijking met haar opponenten.

Hanin al Kadamani (uitgeschakeld in The Knockouts)

Hanin - inmiddels 18, tijdens The Voice nog 17 - is geboren in Syrië en vluchtte samen met haar gezin in 2017 naar Nederland. Ze is hier dus net drie jaar en spreekt nu al een verbazingwekkend woordje Nederlands. Naast zingen heeft Hanin nog een aantal andere hobby’s. Zo houdt ze van dansen, volleyballen, basketballen en tekent ze graag in Kawaii-stijl.

Hanin had zowel na haar Blind Audition als haar Battle tegen Dani de keuze uit alle coaches, maar beide keren koos ze met volle overtuiging voor Team Anouk! Helaas bleek dat toch geen winstgevende combinatie: Hanin mocht de stoel van Dani of Bram niet overnemen.

Lucas van Roekel (afgevallen in de derde liveshow)

Hè, die kennen we nog! Lucas won The Voice Kids in 2015 en hier kun je lezen wat hij in de tussentijd zoal deed. Ook wel leuk om even een throwback te doen. Dit was Lucas in The Voice Kids:

Nu is hij terug voor 'de grote mensen'-Voice en hij liet meteen al een magnifieke indruk achter.

Momenteel werkt Lucas nog in de bediening van de horecazaak van hem en zijn zus. Hij droomt er echter van om geen brood meer te serveren, maar het... te verdienen met het maken van muziek! Uiteraard wilde elke coach 'm binnenhengelen, maar hij gaf Anouk de eer én dat heeft hem geen windieren gelegd. Hij schopte het namelijk tot de halve finale!

Wibrand Brontsema (uitgeschakeld in The Knockouts)

In het dagelijks leven is Wibrand jongerenwerker en studeert hij Social Work in Leeuwarden. Zijn liefde voor zingen is ontstaan in zijn studententijd, hij sloot zich aan bij een coverband en nu wil hij niets liever dan muziek maken. Denk je nu: huh, die heb ik al eens eerder gezien, dan klopt dat. Hij deed vorig seizoen mee, maar toen draaide er niemand om. Nu zéker wel. Wibrand schopte het in Team Anouk tot The Knockouts! Toch een knappe prestatie.

Syldiane Asaiti (zat even op de save-stoel bij Ali, maar is nu geëlimineerd)

Syldiane woont samen met haar tweejarige dochtertje in Rotterdam. Naast het moederschap houdt Syldiane zich veel bezig met vrijwilligerswerk in een opvangcentrum. Hier organiseert ze Open Mic-avonden voor jongeren. Anouk draaide om voor Syldiane. Hoe ver gaat ze het schoppen? Nou... helaas wist Syldiane niet te winnen van Lucas in de Battles. Ze kreeg nog een kans op de 'steal'-stoel van Ali, maar ligt er inmiddels alsnog uit.

Maurice van Kersbergen (vroegtijdig geëlimineerd in de Battles)

Muziek is voor Maurice altijd een big deal geweest. Niet gek dat het bij hem ook begon te kriebelen om achter de piano en microfoon te kruipen; zijn ouders zijn namelijk jazzmuzikanten. Maurice studeert momenteel Journalistiek aan de Hogeschool in Utrecht, maar in het ideale scenario verdient hij zijn brood met de muziek. Hij kan het dan ook niet laten om in de pianobar waar hij werkt ook zélf af en toe het publiek te entertainen. Tot zijn eigen verbazing draaide coach Anouk als enige om! Verder dan The Battles kwam hij helaas niet.

Bram Sangster (uitgeschakeld in The Knockouts)

De uit Drenthe afkomstige thuiszorg-medewerker Bram is opgegroeid in een huis waar de muziek altijd aan stond en hij speelt al zijn hele leven piano. Naast muziek heeft Bram echt een obsessie voor kamerplanten, die hij zijn 'baby's' noemt. Bram heeft nog nooit opgetreden en The Voice of Holland wordt zijn eerste, grote avontuur. Zijn droomcoach had het volste vertrouwen in hem, maar helaas moest Bram op het allerlaatste moment toch plaatsmaken voor Lucas, tot groot verdriet van Anouk die liever drie kandidaten had meegenomen naar de livehows.

Sebastiën van Dorp (geëlimineerd in de Battles)

Hee, een oude bekende! Sebastiën deed twee jaar geleden ook mee aan TVOH en schopte het toen tot The Knockouts. Sinds die deelname is hij nogal veranderd. Sebastiën 2.0 ging voor zijn droomcoach: Anouk! Helaas vloog hij er in de Battles alsnog uit.

Dani van Velthoven (door naar de liveshows)

Dani doet in het dagelijks leven vrijwilligerswerk voor gevluchte LGBTQ'ers. Naast fantastisch zingen kan hij ook goed dansen. Zo zat hij een jaar op het prestigieuze Lucia Marthas Institute For Performing Arts. Dani had de coaches voor het uitkiezen, maar ging voor Anouk! En met succes: Dani is na een memorabele Battle met Hanin verzekerd van een plek in The Knockouts en na een vlekkeloze performance ook van een plek in die felbegeerde liveshows!

The Voice of Holland is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.

Lees verder