Acteur Christopher Plummer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Acteur Christopher Plummer

The Sound of Music-acteur Christopher Plummer overleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vanavond is bekend geworden dat acteur Christopher Plummer is overleden. De Oscarwinnaar uit onder meer The Sound of Music is 91 jaar oud geworden.

Meer dan 200 rollen

Christopher Plummer speelde in totaal meer dan 200 producties. Zijn bekendste rol speelde hij zonder twijfel in The Sound of Music. In die nog altijd populaire musicalklassieker speelde hij George von Trapp, de strenge weduwnaar die weer van het leven leert genieten na de komst van het kindermeisje Maria (Julie Andrews). Maar ook deze eeuw schreef hij nog een paar fraaie rollen op zijn naam, waaronder in Knives Out, All the Money in the World, A Beautiful Mind en Beginners. Voor die laatste film mocht hij zelfs nog 82-jarige leeftijd een Oscar in ontvangst nemen.

'Nationale held'

De familie van Christopher Plummer heeft het overlijden aan Deadline bevestigd. De acteur zou vredig gestorven zijn met zijn echtgenote Elaine aan zijn zijde. In een verklaring zegt zijn vriend en manager over Plummer: “Chris was een buitengewone man die enorm veel liefde en respect had voor zijn vak. Hij was een nationale held die trots was op zijn Canadese wortels. Door zijn werk en menselijkheid heeft hij onze harten geraakt. Hij zal voor altijd bij ons zijn.”

Lees verder