The Passion met Freek Bartels en Rob DeKay: ‘Beste editie ooit’

Tygo Gernandt The Passion 2021 Pilatus

Gisteravond was het tijd voor The Passion. Ondanks dat er weinig publiek aanwezig mocht zijn, werd deze editie van het goddelijke Paas-spektakel er toch eentje om te bewaren. Freek Bartels, Rob DeKay en Tygo Gernandt wisten de kijkers compleet omver te blazen.

The Passion toch nog in Roermond

Ondanks dat premier Mark Rutte gisteravond ook een hoop Nederlanders aan hun bank gekluisterd hield, schakelden velen van hen uiteindelijk toch in naar The Passion, dat door de KRONCRV werd georganiseerd in Roermond. Vorig jaar zou het verhaal over Jezus ook in al zijn glorie opgevoerd worden in die stad, maar toen werd er vanwege corona uiteindelijk verkast naar Haarlem voor een aangepaste versie. Dit jaar was er echter voldoende tijd voor gedegen voorbereidingen. En dat was te zien!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Vooral Freek, Rob en Tygo waren geweldig

De kijkers van The Passion hebben zo te horen oprecht genoten! Zij hebben het afwezige publiek trouwens ook niet eens gemist. Wat heet: de meeste mensen leken zo’n verstilde versie wel te kunnen waarderen. Vooral Freek Bartels (Jezus), Rob Dekay (Judas) en Tygo Gernandt (Pilatus) mochten kruiwagens lof oogsten. De enige die wel wat moeite leek te hebben om er in te komen, was Trijntje Oosterhuis. Gelukkig wist zij zich later lekker te revancheren. Ook nog effe een fun fact: uiteindelijk bleek Famke Louise in de huid van Barabbas te kruipen. De organisator hield ook dit jaar weer geheim wie die rol zou spelen.

De nummers uit The Passion 2021

We zetten hieronder nog even een aantal van onze favoriete nummers van deze editie voor je op een rijtje. Het gaat om Ik ben maar een mens, IJskoud, Zwart wit, Blauwe dag en Door de wind.

Ook meteen even terugblikken op wat oudere hemelse optredens? Dit zijn volgens ons de zeven allerbeste The Passion-optredens uit eerdere edities.